Traficul pe Autostrada Soarelui este îngreunat şi se circulă în coloană pe unele tronsoane de drum spre Constanţa, după tamponări în care au fost implicate mai multe maşini, în zona Cernavodă - Medgidia, unde sâmbătă dimineaţă ceaţa a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, trei tamponări s-au produs din cauza ceţii, sâmbătă, în jurul orei 06.40, pe autostrada A2, pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, în zona kilometrului 167, pe sensul de mers către Constanţa.

Ulterior, în aceeaşi zonă s-au produs şi alte tamponări, în care au fost implicate mai multe maşini. În urma accidentelor s-au format coloane de maşini pe tronsonul Cernavodă – Medgidia al Autostrăzii Soarelui, autoturismele care s-au tamponat fiind scoase pe banda de urgenţă de şoferii aflaţi în trafic. Circulaţia a fost reluată, însă se desfăşoară cu dificultate.

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie survolează Autostrada Soarelui.

În ultimele trei săptămâni, în fiecare sâmbătă, între orele 6.00 şi 9.00, pe Autostrada Soareluis-au produs mai multe tamponări între maşini, unele în lanţ, cauza principală fiind nepăstrarea unei distanţe de siguranţă între autovehicule.

În unele cazuri, şoferi agresivi, deranjaţi de faptul că alţi conducători auto merg pe banda a doua cu o viteză mai mică decât a lor, i-au depăşit prin dreapta, apoi au frânat brusc în faţa acestora. Cei care circulă în spate frânează la rândul lor, iar un accident în lanţ este extrem de dificil de evitat într-o astfel de situaţie.

"Graba de a ajunge cât mai repede pe litoral şi de a scăpa de rutina unui drum lung şi aglomerat îi determină pe unii conducători auto să circule cu viteză mult prea mare, făcând slalom printre maşini. Timpul astfel câştigat nu se justifică, fiind vorba de doar câteva minute. Făcând un calcul simplu, plecând de la ipoteza că un şofer ar reuşi să ruleze constant pe cei 200 de kilometri ai autostrăzii A2 cu viteza (ilegală) de 200 km/h, acesta ar ajunge mai repede cu puţin peste o jumătate de oră faţă de un altul care nu depăşeşte limita de viteză”, a precizat Centrul Infotrafic.

Accidente s-au produs, sâmbătă dimineaţă, şi în judeţele Bacău şi Hunedoara.

În judeţul Bacău, pe DN2F Bacău - Vaslui, la ieşirea din localitatea Fundu Tutovei către Plopana, un autoturism a lovit o căruţă încărcată cu fân, apoi a ricoşat pe sensul opus, unde s-a ciocnit cu un autocamion. Traficul a fost oprit mai bine de o oră, timp în care camioanele nu au putut circula, iar autoturismele au fost deviate pe un drum de pământ, potrivit Centrului Infotrafic.

În judeţul Hunedoara, pe DN7, în zona Mintia, un autovehicul cu opt locuri a intrat într-o combină care staţiona în afara drumului. Traficul în zona producerii accidentului nu a fost oprit, dar circulaţia a fost îngreunată în timpul intervenţiei echipajelor SMURD şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.