Traficul în municipiul Oradea a fost perturbat, vineri seară, din cauza unei ruperi de nori în urma căreia cele mai multe străzi au fost inundate, iar circulaţia maşinilor a fost îngreunată, în timp ce mai multe tramvaie au fost nevoite să se oprească pe traseu până ce apele s-au retras.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O rupere puternică de nori a inundat, vineri seară, mai multe străzi din municipiul Oradea, apa ajungând în unele zone şi la câteva zeci de centimetri, astfel încât traficul rutier a fost dat peste cap.

Din cauza cantităţilor mari de apă căzute în decurs de aproximativ 30 de minute, canalizarea nu a făcut faţă pe străzi precum Horea, Cantemir, Decebal, Tudor Vladimirescu sau Ogorului, unde mai mulţi şoferi au fost nevoiţi să se oprească în trafic sau să circule cu viteză extrem de redusă de teamă că apa ar putea intra în motorul maşinilor.

Şi circulaţia tramvaielor a fost afectată în Oradea, mijlocele de transport în comun oprindu-se pe traseu timp de câteva zeci de minute până ce apele de pe străzi s-au retras.

De asemenea, în parcarea subterană a unui centru comercial din Oradea mai mulţi şoferi au rămas blocaţi pe perioada ruperii de nori neîndrăznind să iasă din cauza nivelului ridicat al apei care s-a adunat la intrarea în subteran.

În mai multe zone din municipiu, din cauza descărcărilor electrice s-a produs şi o pană de electricitate care a durat aproximativ 30 de minute, iar ploaia a fost însoţită şi de grindină.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, autorităţile pentru situaţii de urgenţă din Bihor nu au anunţat dacă există pagube materiale în urma ruperii de nori produsă în municipiul Oradea.

Judeţul Bihor se află, vineri, sub o avertizare cod galben pentru intensificări ale vântului ce poate lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, cantităţile de apă prognozate ar putea atinge, vineri searî,15-20 l/mp, căzând şi grindină de dimensiuni mici.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.