Cincizeci şi două de persoane, între care copii, au rămas blocate, duminică după-amiază, timp de aproape o oră, în roata mare din Parcul de agrement Tei din sectorul 2 al Capitalei, în urma unei pene de curent, la faţa locului fiind trimişi pompieri şi alipinişti utilitari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sectorului 2, care administrează Parcul de agrement Tei-Plumbuita, spune că sistemele de protecţie ale roţii mari s-au blocat în urma unei fluctuaţii de tensiune şi au necesitat resetarea calculatorului care asigură funcţionarea acesteia, precizând că în instalaţie se aflau 52 de persoane, care nu s-au aflat în pericol.

Într-un comunicat de presă transmis duminică după-amiază, Primăria Sectorului 2 precizează că la momentul incidentului în roată se aflau 52 de persoane, care "nu au fost în pericol, cele trei sisteme de siguranţă asigurând protecţia acestora".

FOTO: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
FOTO: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Primăria mai spune că toate cabinele sunt prevăzute cu instalaţii de aer condiţionat care au asigurat confortul persoanelor, astfel încât acestea nu au suferit de frig şi că pentru prevenirea producerii unor incidente nedorite a fost solicitată şi prezenţa unor echipaj de la ISU şi SMURD Bucureşti care nu au fost nevoite să intervină.

"După circa 40 de minute, întregul sistem de funcţionare al roţii mari a fost resetat, iar cele 52 de persoane au coborât în siguranţă din cabinele roţii mari. Pe tot parcursul intervenţiei au acţionat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, precum şi cei ai firmei care s-au ocupat de montarea şi exploatarea utilajului de agrement", mai spun reprezentanţii Primăriei.

Conform acestora, toate utilajele din parcul de agrement Tei au autorizaţii de funcţionare şi respectă reglementările în domeniu privind siguranţa în exploatare,

"După producerea incidentului, întregul sistem de funcţionare al roţii mari a intrat în verificările firmei care se ocupă cu întreţinerea utilajului, funcţionarea sa fiind sistată până la finalizarea controlului", adaugă sursa citată.

FOTO: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
FOTO: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Incidentul din Parcul de agrement Tei-Pumbuita a fost anunţat prin 112 la ora 14.00, când roata mare s-a blocat. Purtătorul de cuvânt al Inspectectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, spunea că în roată se aflau 20 de persoane.

La faţa locului au ajuns echipaje de pompieri şi alpinişti utilitari, pregătiţi să intervină în cazul în care nu se reuşea punerea în funcţiune a instalaţiei.

Parcul de agrement Tei-Plumbuita este administrat de Primăria Sectorului 2 şi a fost amenajat printr-un proiect cu fonduri europene. În parc sunt amplasate şapte echipamente de distracţii, respectiv: roller-coaster, casa groazei, roata mare, lanţuri, roata mică, carusel şi maşinuţe electrice.

Roata Mare are o înălţime a axului principal de 33 de metri, diametrul roţii fiind de 60 de metri. Are o capacitate totală de 352 de pasageri.

Parcul a fost deschis în 25 iunie 2016.

Valoarea totală a proiectului a fost de 64.573.075 lei, din care 18.022.599 lei finanţare nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 1.524.688 lei contribuţia Guvernului României şi 45.025.788 lei contribuţia 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.