Poliţiştii din Buzău au deschis dosar penal pentru vătămare corporală şi distrugere după explozia din localitatea Potoceni în urma căreia 4 oameni au fost grav răniţi, doi dintre ei fiind în stare critică. Proprietarii casei în care s-a produs deflagraţia sunt un cuplu de asistenţi medicali la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu, în urma deflagraţiei de marţi seară, a fost deschis dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală, ancheta urmând să stabilească condiţiile în care lucra instalatorul la centrala la care s-a produs deflagraţia.

Între timp, miercuri, două dintre cele patru victime ale exploziei de marţi seară au fost transferate de la Spitalul Judeţean Buzău la alte spitale mai mari din ţară.

Proprietarul casei, un bărbat de 26 de ani, asistent medical la UPU în Spitalul Judeţean Buzău, a fost transferat cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara. El are arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului, starea sa fiind foarte gravă.

Instalatorul care lucra în locuinţa în care a avut loc explozia, un bărbat de 51 de ani, are de asemenea, arsuri pe 70 la sută din suprafaţa corpului şi a fost trimis la un spital din Bucureşti.

Soţia bărbatului de 26 de ani, o femeie de 43 de ani, care de asemenea este asistent medical la UPU în SJU Buzău, şi tatăl femeii, de 70 de ani, au fost şi ei răniţi, însă rămân internaţi în spitalul de la Buzău.

Femeia are numeroase plăgi şi tăieturi pe corp şi pe faţă, cel mai puţin rănit fiind bărbatul de 70 de ani.

Explozia s-a produs marţi seară într o casă nouă din localitatea Potoceni, unde cei doi soţi abia se mutaseră. Deflagraţia s-a produs în timpul unor lucrări pe care un instalator le făcea în locuinţă, lucrări în urma cărora urma să racordeze la gaze centrala şi aparatul de gătit.

Deflagraţia a fost atât de puternică încât zgomotul s-a auzit de la mare depărtare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.