Un bărbat de 39 de ani din Bihor a fost reţinut de poliţişti şi procurori, fiind suspectat că nu a înregistrat în contabilitate 43 de facturi fiscale pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor. Totodată, el şi-ar fi însuşit din banii încasaţi de firma pe care o administra, provocând astfel un prejudiciu de peste 1,3 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, fac cercetări într-un dosar penal faţă de un bărbat de 39 de ani, bănuit de evaziune fiscală în formă continuată (43 de acte materiale) şi delapidare.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2019 - februarie 2020, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Oradea, bărbatul ar fi omis înregistrarea în actele contabile ale societăţii a veniturilor obţinute ca urmare a relaţiilor comerciale derulate cu partenerii economici, respectiv a 43 de facturi fiscale emise pentru societăţile cliente, în valoare totală de 2.993.309 lei, în scopul sustragerii de la plata a taxelor şi impozitelor datorate bugetului general consolidat al statului, în cuantum de 573.502 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, arată sursa citată.

Totodată, bărbatul este bănuit că, în aceeaşi perioadă, în scopul obţinerii unui folos patrimonial injust, şi-ar fi însuşit, în interes personal, diverse sume de bani încasate în conturile societăţii de la partenerii comerciali, prin transfer bancar în conturile altor persoane, urmată de ridicarea ulterioară a sumelor respective în numerar, prin retrageri ATM şi prin efectuarea unor plăţi personale nejustificate, în valoare totală de 1.375.540 de lei, prejudiciind astfel patrimoniul societăţii în cauză cu 1.375.540 de lei.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Marţi, el este prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bărbatului şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.