Un bărbat din Republica Moldova a fost arestat pentru contrabandă cu ţigări, după ce a refuzat să oprească maşina pentru controlul de la un punct de trecere din judeţul Botoşani şi a sărit din autoturism, apoi a fugit doi kilometri prin lanul de porumb, fiind prins în cele din urmă de un poliţist de frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, au confiscat aproximativ 8.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, pe care un cetăţean moldovean le transporta cu un autoturism înmatriculat în străinătate. 

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, conducea un autoturism marca Volkswagen între localităţile Cotu Miculinţi şi Coţuşca, judeţul Botoşani, iar la un moment dat poliţiştii de frontieră i-au cerut să oprească pentru control. Cetăţeanul moldovean a încetinit maşina, însă când s-a apropiat de patrula Poliţiei de Frontieră a repornit în viteză.

Poliţiştii de frontieră au început să urmărească autoturismul, iar la scurt timp au observat că bărbatul a sărit din maşină în timpul mersului şi a fugit într-un lan de porumb aflat la marginea drumului.

Întrucât autoturismul mergea fără şofer spre intersecţia cu DJ 282 Coţuşca şi exista posibilitatea producerii unui accident, o autospecială a Poliţiei de Frontieră a fost interpusă între autoturismul urmărit şi intersecţie, reuşindu-se astfel oprirea maşinii. În urma coliziunii dintre cele două autoturisme, nu s-au înregistrat persoane rănite.

Cel de-al doilea poliţist de frontieră a pornit în urmărirea bărbatului care a fugit, reuşind să-l prindă după aproximativ doi kilometri.

În maşină au fost descoperite nouă colete de diferite dimensiuni, iar în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţineau 7.480 de pachete de ţigări marca Ritm cu timbre de acciză Republica Moldova.

Cetăţeanul moldovean intrase ilegal în România, în timp ce autoturismul figura ca radiat din circulaţie din anul 2014.

Bărbatul le-a spus poliţiştilor că a fost contactat de un conaţional care i-a propus să transporte autoturismul din localitatea Cotu Miculinţi în localitatea Coţuşca, dar că nu ştia că transportă ţigarete.

Atât ţigările, în valoare de aproximativ 85.000 de lei, cât şi autoturismul au fost confiscate.

Cetăţeanul moldovean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de contrabandă şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.