Un bărbat de 42 de ani care a fost dat dispărut într-o zonă împădurită din nordul municipiului Târgu Jiu este căutat de forţe terestre, dar şi de salvamontişti cu ajutorul a trei drone. Este folosit pentru prima dată programul de căutare automată. "Căutarea este atipică, întrucât persoana căutată are probleme psihice şi se ascunde de familie, de echipele de căutare şi şansele de a fi observat vizual din aer sunt mici", au arătat reprezentanţii Salvamont.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Salvamont România au anunţat, pe pagina de Facebook, că salvamontişti din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj participă la o acţiune de căutare a unei persoane dispărute în zona dealurilor din nordul municipiului Târgu Jiu.

"Se foloseşte în premieră căutarea cu programul de căutarea automată, iar datele sunt transmise la Centrul naţional de analiză date Salvamont - Vodafone. Salvamontiştii au ridicat trei drone în aer, cu două se face căutare vizuală, inclusiv termală, şi cu o dronă se face mapare şi captare de fotograme care se analizează în centru. Căutarea este atipică, întrucât persoana căutată are probleme psihice şi se ascunde de familie, de echipele de căutare şi şansele de a fi observat vizual din aer sunt mici", a transmis sursa citată.

Totodată, un alt salvamontist face o căutare cu o motocicletă de teren, iar în zonă participa la căutări forţe terestre, sub coordonarea Poliţiei.

"La data de 10 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că numitul Curelea Alin Aurelian, de 42 de ani, din comuna Turcineşti, ar fi plecat voluntar de la domiciliu, în zona împădurită din punctul Ivănişi, satul Rugi şi nu a mai revenit la locuinţă", a anunţat, la rândul său, Poliţia Judeţeană Gorj.

Bărbatul are 1,8 metri înălţime, greutate aproximativă - 90 kg, faţă ovală, ochi căprui, păr şaten scurt. La data plecării, el era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni tip blue jeans, rolling de culoare roşie, iar în picioare purta o pereche de pantofi cu pătrăţele pe talpă.

Persoanele care au informaţii care ar putea duce la găsirea bărbatului sunt rugate să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.