Un bărbat de 49 de ani care se sustrăgea de la executarea unei pedepse de peste 15 ani de închisoare, după ce, aflat în penitenciar, a constituit o grupare care se ocupa cu înşelăciuni prin "metoda accidentul", a fost prins de poliţişti în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"La data de 20 iunie a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate, o echipă formată din poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri - I.G.P.R., împreună cu cei ai Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, au depistat, în municipiul Bucureşti, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, urmărit naţional şi internaţional. Bărbatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 15 ani, 10 luni şi 20 de zile şi 1.039 de zile de închisoare, pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune, condamnarea fiind dispusă de Tribunalul Constanţa – Secţia Penală", a anunţat, marţi, Poliţia Română.
 
Instanţa a reţinut că persoana condamnată, împreună cu alte persoane bănuite, aflate într-un penitenciar, pe parcursul anului 2013, ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a induce în eroare părţile vătămate prin atribuirea unor calităţi mincinoase şi determinarea acestora să transfere diferite sume de bani, prin "metoda accidentul”, prejudiciul stabilit fiind de 21.700 de lei.
 
De asemenea, în sarcina bărbatului s-a mai reţinut că, în perioada 2016-2017, tot prin "metoda accidentul”, împreună cu persoane deţinute în cadrul unui alt penitenciar, ar fi iniţiat şi constituit un alt grup infracţional organizat, scopul fiind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.
 
Bărbatul, urmărit naţional şi internaţional a fost încarcerat în penitenciar, pentru executarea pedepsei de la care se sustrăgea începând cu luna februarie a anului 2021. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.