Un bărbat a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri, fiind suspectat că a înfiinţat, ajutat de sora lui, o cultură de cannabis într-un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov. De la locuinţele celor doi au fost ridicate, în urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi procurorii DIICOT, diferite cantităţi de droguri, echipamente folosite la cultivarea cannabisului şi bani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog şi procurorii DIICOT - Structura Centrală au desfăşurat investigaţii privind o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc (cultivarea plantelor de cannabis în vederea comercializării), care acţiona în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

”În fapt, un bărbat, ajutat de sora lui, ar fi înfiinţat mai multe culturi de cannabis (începând cu luna noiembrie 2019), în Voluntari, judeţul Ilfov, într-un imobil. Drogurile provenite din aceste culturi ar fi fost comercializate ulterior”, arată Poliţia Română.

În 12 august, au fost făcute două percheziţii în Bucureşti şi în Voluntari, unde domiciliază cei doi.

De la locuinţa bărbatului, au fost ridicate sau indisponibilizate: o cultură de cannabis (formată din 40 de plante), lămpi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune, filtre (toate în valoare de aproximativ 25.000 de lei), 5 plante tăiate ce proveneau din aceeaşi cultură, un kilogram de muguri de cannabis, 4 grindere, 2 cântare electronice, 5 kilograme de masă vegetală uscată, un laptop şi un telefon mobil.

La adresa femeii, au fost găsite şi ridicate 3 grame de ciuperci halucinogene, LSD, 5 grame de cannabis şi 7.900 de euro.

Cei doi şi încă un bărbat au fost duşi la sediul DIICOT în baza mandatelor de aducere. Bărbatul bănuit a fost reţinut pentru 24 ore pentru trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Ulterior, acesta a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.