Un bărbat cercetat pentru mai multe tâlhării comise în perioada 2018-2019, inclusiv prin explozii provocate la bancomate, este suspectat că a participat, în luna octombrie, la furtul unor bani şi bijuterii din locuinţa milionarului Dan Nicorescu din Sectorul 2 al Capitalei. Prejudiciul total este estimat la 500.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, printr-o ordonanţă din 8 decembrie, extinderea acţiunii penale faţă de un bărbat, cercetat în arest preventiv pentru mai multe tâlhării, şi pentru participarea sa, ca autor, la comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată care a produs consecinţe deosebit de grave şi lipsire de libertate în mod nelegal. 
  
"În sarcina inculpatului R.S. s-a reţinut că, într-o noapte din cursul lunii octombrie 2020, împreună cu o altă persoană care nu a fost identificată până în prezent, a pătruns fără drept în locuinţa persoanei vătămate N.D.-D., din Bucureşti. Pentru a nu fi identificaţi de persoană vătămată, cei doi şi-au acoperit feţele cu cagule, iar pentru a o deposeda de bunuri au ameninţat-o, utilizând în acest scop un pistol, şi au exercitat violenţe asupra sa. Totodată, pentru a împiedica persoană vătămată să se apere, au imobilizat-o, legând-o de un scaun", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 
  
După ce au imobilizat victima, autorii i-au luat ceasul şi bijuteriile pe care le purta în acel moment, alte ceasuri şi bijuterii aflate într-un seif din locuinţă, diferite sume de bani, precum şi de alte obiecte de valoare, provocând un prejudiciu total estimat la 500.000 de euro. 
  
"Mai mult, atunci când au părăsit locuinţa persoanei vătămate, au lăsat-o pe această legată, fapt ce a fost de natură să îi pună în pericol sănătatea, având în vedere că a fost eliberată după o perioadă îndelungată", scrie în comunicat.
  
În urma reunirii cauzelor, aceste fapte fac obiectul aceluiaşi dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti în care R.S. are deja calitatea de inculpat şi pentru participarea la comiterea infracţiunilor de tâlhărie, furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive, fiind cercetat în stare de arest preventiv. Punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de acesta a fost dispusă în 12 noiembrie.
 
El este suspectat că, în cursul lunii noiembrie 2018, noaptea, împreună cu două persoane rămase neidentificate, având feţele acoperite, a pătruns fără drept în locuinţa persoanelor vătămate P. S.-C. şi L.V, situată într-o comună din judeţul Călăraşi. Cei trei autori au exercitat asupra persoanelor vătămate violenţe şi le-au imobilizat, sustrăgând diferite sume de bani, bijuterii şi o sticlă whiskey "Jack Daniels”, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei. În momentul părăsirii locuinţei de către autori, aceştia au lăsat persoanele vătămate imobilizate în interiorul locuinţei.
  
În martie 2019, noaptea, împreună cu o persoană rămasă neidentificată, a folosit fără drept o materie explozivă (gaz inflamabil dintr-o butelie) cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia unui ATM aparţinând unei instituţii financiare şi de credit, amplasat într-o comună din judeţul Brăila, fapt ce a determinat distrugerea ATM-ului, precum şi distrugeri şi degradări ale sediului agenţiei bancare. Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost de 33.614,10 lei, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri.
  
În mai 2019, tot noaptea, împreună cu o altă persoană rămasă neidentificată, având feţele acoperite, s-a deplasat la bancomatul amplasat în incinta unei agenţii bancare situată în Bucureşti cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior. 
  
"Cei doi au introdus în fantă destinată eliberării banilor din ATM un dispozitiv ce conţinea o materie explozivă deţinută fără drept, provocând o deflagraţie din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenţiei, precum şi a bunurilor din interiorul acesteia şi care a permis autorilor să pătrundă în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului, de unde au sustras din casetele ATM-ului sumele de 388.519 lei, 1.995 euro şi 137 dolari. Mijloacele folosite de cei doi autori au fost de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri, valoarea totală a prejudiciului (incluzând pagubele aduse agenţiei în urmă exploziei) fiind de 787.634,94 lei", spun procurorii.
  
Dosarul penal în care se fac cercetări faţă de inculpatul R.S. este instrumentat de ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.