Ambasadorul Israelului la Bucureşti i-a scris Patriarhului Daniel, în urma atacului asupra Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim, exprimându-şi consternarea faţă de acest atac îngrozitor şi condamnând acest ”act teribil”. Ambasadorul a dat aigurări că autorii vor ajunge în faţa justiţiei şi că autorităţile israeliene vor acoperi costul pagubelor produse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În numele meu şi al Guvernului israelian îmi exprim consternarea faţă de atacul îngrozitor comis împotriva Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim. Condamnăm cu fermitate acest act teribil şi vă asigurăm că autorii gestului incalificabil  vor ajunge cât mai repede în faţa justiţiei pentur a fi pedepsiţi (...) Astfel de acte de ură nu reflectă spiritul poporului evreu şi nu vor fi tolerate nici de autorităţi şi nici de societatea israeliană”, afirmă ambasadorul.

Biserica Ortodoxă Română din Ierusalim a fost joi, ţinta unui atac al unui extremist israelian, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului, condamnând această acţiune împotriva "bisericii surori", potrivit unui comunicat al Patriarhiei Ierusalimului.  

Un extremist israelian a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce a atacat iserică ortodoxă română din cartierul Musrara din Ierusalimul de Est. Camerele de supraveghere îl arată pe atacator încercând să spargă o uşă cu un bolovan şi distrugând o încuietoare.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului a avertizat vineri, printr-un comunicat, că "atacurile extremiste vizează din ce în ce mai mult biserici şi moschei din Ierusalim", reproşând autorităţilor că nu reuşesc să le stăpânească şi chiar "tolerează" astfel de acţiuni teroriste, care în final vor duce la amplificarea conflictelor din Oraşul Sfânt, fiind ţinut departe de "pace şi stabilitate". 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.