În ultimele 24 de ore, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.921 de evenimente, 3.264 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.657 circumscrise situaţiilor de urgenţă, anunţă MAI. Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 118 autori de infracţiuni, care au săvârşit 121 de fapte penale. Faţă de 22 de persoane au fost dispuse măsuri preventive

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultimele 24 de ore, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 4.921 de evenimente, 3.264 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.657 circumscrise situaţiilor de urgenţă. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 861 de posibile infracţiuni, 17% dintre acestea fiind din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 118 autori de infracţiuni, care au săvârşit 121 de fapte penale. Faţă de 22 de persoane au fost dispuse măsuri preventive”, anunţă Ministerul de Interne.

De asemenea, au fost depistate 21 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

”Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 157 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 243 de permise de conducere, dintre care 67 pentru consum de alcool şi 6 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise”, se arată în comunicatul oficial.

Tot luni, ”poliţiştii şi jandarmii au constatat 3.441 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 1,4 milioane de lei”.

”Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.360) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 106 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane. Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 7 persoane”, arată MAI.

Ministerul menţioează că niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.456 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

”Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 150.275 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 10 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 31,6 %”, arată comunicatul. În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 12.810 mijloace de transport şi 60.844 de persoane, dintre care 7.116 cetăţeni ucraineni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.