Opt persoane au fost reţinute, marţi, de poliţiştii din Alba în urma celor 24 de percheziţii făcute la firme care lucrează cu instituţii publice, dar şi la şi domiciliile unor administratori ai societăţilor respective, într-un caz de evaziune fiscală în care suspecţii sunt acuzaţi că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme ”fantomă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, marţi, pentru News.ro, că opt persoane au fost reţinute, de poliţişti în urma percheziţiilor care au avut loc la firme care lucrează cu instituţii publice dar şi la şi domiciliile unor administratori ai societăţilor respective.

Prodan a spus că suspecţii sunt acuzaţi de evaziune fiscală pentru că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme de tip ”fantomă”.

Poliţiştii din Alba au făcut, marţi dimineaţă, 24 de percheziţii la firme care lucrează cu instituţii publice, dar şi la domiciliile unor administratori ai societăţilor respective, într-un caz de evaziune fiscală în care suspecţii sunt acuzaţi că ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive folosind firme de tip ”fantomă”.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, declara că în acest dosar sunt vizate firme care au contracte cu mai multe primării şi instituţii publice din judeţul Alba, în special firme de construcţii sau amenajări

”Activităţile se desfăşoară la locuinţele a 11 persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de reabilitare şi întreţinere imobile. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2014 - 2015, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă” spunea Prodan.

Potrivit sursei citate, persoanele bănuite ar fi folosit documente fiscale fictive emise în numele unor societăţi comerciale reale, fără consimţământul reprezentanţilor de drept ai acestor firme.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat până acum la 446.000 de lei.

Cele mai multe dintre percheziţiile s-au desfăşurat în municipiul Alba Iulia, iar restul în Aiud, Câmpeni, Zlatna, Câmpeni, Pianu, Vinţu de Jos şi Balomir. 

stul în Aiud, Câmpeni, Zlatna, Pianu, Vinţu de Jos şi Balomir.

Poliţiştii vor pune în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.