Aeronava pregătită pe aeroportul Baza 90 din Bucureşti cu destinaţia Franţa a plecat, joi seară, iar cea de la Timişoara va decola în cursul nopţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 11.08.2022, ora 22:00, o aeronavă militară C-17 Globemaster III, din dotarea Bazei PAPA de Transport Aerian Strategic a decolat de pe aeroportul Baza 90 din Bucureşti cu destinaţia Franţa (zona Bordeaux), în vederea executării misiunii de sprijin extern pe care România o oferă autorităţilor franceze, aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie”, a transmis, joi seară, IGSU, într-un comunicat de presă.  

Sursa citată a precizat că o altă aeronavă C-17 Globemaster III, din cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează din Baza Aeriană PAPA din Ungaria, urmează în această noapte să decoleze de pe aeroportul din Timişoara, cu echipaj format din pompieri salvatori şi tehnică de intervenţie specifică aflată în dotare.  

”Dată fiind capacitatea limitată rămasă disponibilă în cele 2 aeronave încadrate cu tehnica de intervenţie şi personal aferent, mâine, 12.08.2022, un avion militar aflat în dotarea MApN va efectua o misiune de transport a restului de personal format din pompieri salvatori”, a mai transmis IGSU.  

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie este compusă din deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu 17 mijloace de intervenţie. 

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franţa prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.