Administratorii unei firme din Oradea, soţ şi soţie, sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală, fiind acuzaţi că în perioada 2010 - 2015 au înregistrat cheltuieli fictive în actele contabile, prejudiciul cauzat statului fiind de peste 9 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 59 de ani şi o femeie de 57 de ani, ambii din municipiul Oradea, bănuiţi de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi au propus trimiterea în judecată a acestora.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice îi bănuiesc pe aceştia că, în perioada ianuarie 2010 - ianuarie 2015, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Oradea, ar fi evidenţiat în actele contabile sau în alte documente legale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, precum şi alte operaţiuni fictive, respectiv cheltuieli fictive cu deplasări şi detaşări, în valoare totală de 11.444.207 lei.

De asemenea, cei doi sunt bănuiţi de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice că, în aceeaşi perioadă, ar fi executat evidenţe contabile duble privind salariile angajaţilor.

Prejudiciul total adus astfel bugetului consolidat al statului este de 9.344.308 lei.

Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, fiind pus sechestru asigurator asupra a două imobile aflate în proprietatea celor doi orădeni, până la concurenţa sumei de 700.000 lei.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celor doi administratori ai firmei, soţ şi soţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.