Morsa călătoare Wally a fost observată în Islanda după ce dispăruse de trei saptămâni, iar cercetătorii îşi pierduseră speranţa că o vor revedea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Morsa a călătorit mult în ultimele luni, fiind văzută pe coaste în Irlanda, apoi Franţa, Spania şi Marea Britanie. Experţii marini au anunţat că animalul de 800 de kilograme a apărut în Islanda.

Wally nu mai fusese văzută de 22 de zile, iar Seal Rescue Ireland a transmis că a observat-o duminică în Islanda.

Morsa a fost identificată după cicatricile de pe ambele sale înotătoare din faţă.

A fost calculat că ea a călătorit 4.000 de kilometri până să ajungă în Irlanda, iar acum, apărând în Islanda, traseului s-au adăugat 900 de kilometri de când fusese văzută cel mai recent, în Cork.

Estimat că are o vârstă de 4 ani, morsa a devenit celebră în martie 2020, când a fost remarcată pe coasta Kerry (Irlanda), apoi a apărut în vestul Europei, inclusiv în Spania, Ţara Galilor, Cornwall şi Insulele Scilly.

În Scilly i-a fost construit un ponton special, pentru a reduce pagubele provocate încercând să urce pe bărci.

Seal Rescue Ireland a mai spus că este „încântată” să o vadă după ce începuse să îşi pieardă speranţa. „Suntem absolut în al nouălea cer nu doar că este în viaţă şi bine, ci şi că este bine în drum spre Arctica”, au spus reprezentanţii organizaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.