"The First Omen" (Întâia profeţie), al şaselea din cadrul francizei clasice horror "The Omen", produs de 20th Century Studios, intră începând din 5 aprilie, în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspirată de o poveste creată de Ben Jacoby, producţia se adresează atât fanilor seriei, cât şi tuturor iubitorilor de filme psihologice de groază şi marchează debutul regizoarei Arkasha Stevenson (cunoscută pentru „Legion” sau „Brand New Cherry Flavor”) în lumea filmului de lungmetraj.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Acţiunea se petrece în anul 1971, în Roma, unde tânăra Margaret, o novice plină de viaţă şi iubire pentru Biserică, are ocazia de a-şi îndeplini destinul de a sluji Bisericii. Ajunsă acolo simte, însă, o forţă malefică ce îi pune la îndoială propria credinţă şi o conduce spre descoperirea unei teorii a conspiraţiei în legătură cu originea răului pur.

Acest film serveşte ca prequel al celebrei francize clasice şi oferă răspunsuri pentru întrebările neelucidate în versiunile anterioare: "The Omen" -1976, "Damien: Omen II" -1978, "Omen III: The Final Conflict" - 1981, "Omen IV: The Awakening" - 1991, "The Omen remake" -2006. În acelaşi timp, producţia poate funcţiona şi ca film de sine stătător, aducând în prim plan o poveste atemporală, dar actuală, cu numeroase implicaţii la subiectele arzătoare din agenda publică a momentului, precum fundamentalism, lupta pentru putere sau solidaritatea feminină.

"The First Omen" se ridică din punct de vedere al distribuţiei la acelaşi nivel cu filmul original, cu Nell Tiger Free (cunoscută din „Servant” sau „ Game of Thrones”) în rolul lui Margaret Daino, tânăra orfană care, la rândul său, ajunge să lucreze într-un orfeliant, înainte de a-şi lua veşmintele călugăreşti, fără a şti că viaţa ei urmează să ia o turnură dramatică şi înfiorătoare.

Din distribuţie mai fac parte şi Sonia Braga („Kiss of the Spider Woman”), în rolul maicii Silva, Ralph Ineson („The Northman”), în rolul părintelui Brennan, personaj care face în mod direct legătura cu ecranizarea originală, sau Bill Nighy („Living”), în rolul cardinalului Lawrence.

Filmările au avut loc la Roma, iar designul vestimentar este semnat de Eve Stewart, nominalizată de patru ori la Premiile Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.