Regizorul Steven Spielberg şi Oprah Winfrey vor face echipă pentru musicalul "Culoarea purpurie/ The Color Purple", produs de Warner Bros, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Quincy Jones şi Scott Sanders se află şi ei în echipa care va produce filmul, lansat la 36 de ani după publicarea romanului lui Alice Walker, "The Color Purple", care a câştigat Premiul Pulitzer. 

Spielberg a regizat şi produs filmul în 1985, care a primit 11 nominalitări la premiile Academiei Americane de Film dar nu a câştigat nicio statuetă. 

Povestea este centrată pe Celie, o femeie de culoare din Sud, de la începutul secolului XX, care este abuzată de tatăl şi de soţul ei. 

Whoopi Goldberg a interpretată-o pe Celie în filmul lui Spielberg, primind o nominalizare la Oscar. Pentru Oprah Winfrey, rolul din acest film a însemnat debutul în actorie. 

Spielberg nu a fost nominalizat pentru regie la premiile Academiei, dar a fost recompensat cu un premiu al Directors Guild of America pentru performanţă regizorală remarcabilă. 

Pelicula a generat încasări de 140 de milioane de dolari la nivel global, după un buget de 15 milioane de dolari.

Musicalul, bazat pe adaptarea scriitoarei Marsha Norman, a fost jucat pe Broadway în 2005 şi a primit 11 nominalizări la premiile Tony. Muzica şi versurile sunt semnate de Stephen Bray, Brenda Russell şi Alee Willis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.