Familia lui Chris Cornell, solistul grupului Soundgarden, l-a dat joi în judecată pe medicul său pe care îl acuză că a contribuit la sinuciderea starului grunge prescriindu-i medicamente pshihotrope, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chris Cornell, voce recognoscibilă a scenei grunge din Seattle, s-a sinucis pe 18 mai 2017 în camera sa de hotel după un concert la Detroit, la vârsta de 52 de ani. În urma autopsiei, au fost găsite în organism medicamente, între care şi barbiturice. 

În plângerea depusă la tribunalul Los Angeles de Vicky Cornell, văduva cântăreţului, şi de copiii săi Toni şi Christopher, îl acuză pe Dr. Robert Koblin că "într-o manieră neglijentă şi repetabilă, i-a prescris substanţe psihotrope periculoase" lui Chris Cornell. 

Potrivit plângerii, aceste medicamente, în special Lorazepam, un anxiolitic puternic cunoscut sub numele de Temesta, "i-au alterat judecata şi l-au împins la comportamente impulsive şi periculoase (...) care l-au costat viaţa". 

Conform afirmaţiilor familiei lui Chris Cornell, medicul a continuat să-i prescrie aceste substanţe din septembrie 2015, fără măcar să-l examineze. 

În total, în 20 de luni, cântăreţul ar fi primit reţete pentru aproape o mie de doze de Lorazepam, în ciuda "unui trecut cunoscut pentru abuzuri şi dependenţă" la diverse substanţe chimice. 

Tot în plângere se arată că, la toxicomani Lorazepamul are ca "efect creşterea riscului de sinucidere provocând o alterare severă a judecăţii".  

Cântăreţul a fost înhumat la Los Angeles, în cadrul unei ceremonii la care au asistat numeroase celebrităţi, printre care Brad Pitt şi Pharell Williams. 

Chris Cornell, a cărei voce în registru amplu ascundea o luptă dificilă contra drogurilor şi depresiei, a fost unul dintre pionierii stilului grunge, inspirat de manifestările punk şi de heavy metal.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.