Sindicatul Actorilor Americani i-a acuzat, luni, pe organizatorii galei premiilor Oscar că încearcă să intimideze celebrităţile cu scopul de a nu mai prezenta alte ceremonii de acordare de premii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o declaraţie fără precedent, Sindicatul Actorilor (SAG-AFTRA) a acuzat Academia Americană de Arte şi Ştiinţe Cinematografice de ''tactici de presiune neelegante''.

Uniunea, care este alcătuită din 160.000 de membri, a răspuns astfel în urma unor informaţii de la Hollywood, potrivit cărora Academia face presiuni asupra actorilor să nu mai apară sau să mai prezinte alte gale decât cea a Oscarurilor, care va avea loc pe 24 februarie. 

Comunicatul SAG a fost făcut public în contextul în care Academia nu are încă o gazdă a ceremoniei Oscarurilor cu şase săptămâni înainte de gală şi caută nume mari de prezentatori care să atragă audienţă. 

Organizatorii galei premiilor Oscar, ultima din lungul seriei de ceremonii de acordare de premii care au loc în ianuarie şi februarie, încearcă să redea show-ului strălucirea de altădată, după ce audienţa celor mai prestigioase premii din industria cinematografică a scăzut drastic în 2018. 

Academia nu a oferit un răspuns în legătură cu comunicatul SAG, care a fost transmis cu două săptămâni înainte de decernarea premiilor Sindicatului, care va avea loc pe 26 ianuarie, la Los Angeles.   

SAG a indicat că a primit "multe reclamaţii" privind presiuni din partea Academiei de Film. Totodată, Sindicatul a constatat aşa-numite "tentative de a controla reţeaua de talente în domeniul ceremoniilor de premiere". 

"Aparenta încercare a Academiei de a-i împiedica pe membrii noştri să prezinte alte gale este revoltătoare şi inacceptabilã", se arată în comunicatul SAG. "Actorii ar trebui să fie liberi să accepte orice ofertă de a participa la ceremonii din industrie", continuă textul comunicatului. 

Gala premiilor Oscar pare pregătită să aibă loc fără o gazdă, pentru a doua oară în istoria celor 91 de ediţii, după ce actorul de comedie Kevin Hart a renunţat luna trecută la acest rol, la două zile după ce fusese desemnat prezentator al ceremoniei, în urma unor mesaje homofobe redifuzate pe Twitter. 

Actriţa Ellen DeGeneres a încercat la începutul lunii să-l convingă să revină asupra deciziei, dar nu a reuşit. Un înlocuitor al actorului nu a fost încă anunţat. 

Nominalizările la premiile Oscar 2019 vor fi anunţate pe 22 ianuarie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.