Semnul Hollywood a fost din nou vandalizat în ajunul Anului Nou, când pe dealul din California a stat scris ”Hollyweed”, probabil pentru a săbători primul an în care marijuana este legală în California, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea literelor din semnul Hollywood este o tradiţie şi vandalii au dat o nouă lovitură în preajma Anului Nou.

Acelaşi lucru s-a mai întâmplat de Anul Nou în 1976, când marijuana a fost decriminalizată în statul american, un localnic, Daniel N. Finegood a fost primul care a avut ideea ca semnul să marcheze momentul.

Sergentul Robert Payan a declarat că există o filmare a incidentului, însă suspenctul nu a fost încă identificat. Deşi divizia poliţiei din Los Angeles are agenţi care păzesc aproape de locul unde se află semnul, autorii nu au fost văzuţi. Incidentul este investigat drept pătrundere prin efracţie.

La ora 10.30, duminică, echipajul a înlăturat literele modificate, schimbând ”weed” (iarbă, marijuana, n.r.) cu ”wood”.

Semnul a fost montat în 1923. Pe atunci, era vorba despre ”Hollywoodland”, reclamă pentru o firmă de imobiliare din zonă.

Paza a fost sporită de-a lungul timpului în zonă, iar semnul a fost modificat î mai multe feluri: “Save the Peak”, “Go UCLA”, ”Ollywood” şi ”Holywood”.

Marijuana a fost legalizată în statul California în noiembrie 2016, rezidenţii o vor putea cumpăra din magazine începând cu 1 ianuarie 2018. Între timp, californienii pot deţine, folosi şi împărţi canabis.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.