Rapperul american Future a obţinut a şaptea clasare în fruntea topului Billboard 200, graţie albumului „High Off Life”, lansat pe 15 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Albumul a fost vândut în SUA în 153.000 de unităţi în săptămâna încheiată pe 21 mai, potrivit Nielsen Music/MRC Data. Aceasta este cea mai bună săptămână de vânzări înregistrată de un album al lui Future, pe numele real Nayvadius DeMun Wilburn.

Cele 21 de piese incluse pe album au fost accesate online de 186,3 milioane de ori.

Future s-a clasat cel mai recent pe primul loc în topul american al albumelor cu „Future HNDRXX Presents: The WIZRD”, în 2019.

Pe locul al doilea în noul clasament a debutat „The Goat” al rapperului Polo G, cu 99.000 de unităţi vândute. Acesta este cel mai bine clasat album al lui Taurus T. Bartlett. Cea mai înaltă poziţie pe care s-a aflat un disc al lui a fost a şasea, în iunie 2019 - „Die a Legend”.

„My Turn” al lui Lil Baby a urcat un loc în top, până pe trei, după ce a fost vândut în 65.000 de unităţi în a 12-a săptămână de la debut.

Drake şi „Dark Lane Demo Tapes” s-au clasat pe patru, în coborâre un loc, după ce albumul a fost vândut în 58.000 de unităţi în a treia săptămână de la lansare, iar DaBaby şi „Blame It On Baby” au urcat o poziţie, până pe cinci, cu 44.000 de unităţi vândute în a cincea săptămână de top.

„Eternal Atake” al lui Lil Uzi Vert a urcat două locuri în Billboard 200, până pe şase, cu 39.000 de unităţi vândute în a 11-a săptămână de la debut, la fel şi „After Hours” al lui The Weeknd, clasat pe şapte, cu 38.000 de unităţi vândute în a noua săptămână.

Cea mai longevivă prezenţă în top 10, „Hollywood’s Bleeding” al lui Post Malone. Albumul s-a clasat pe locul al optulea, după a 37-a săptămână de la debut, când a fost vândut în 37.000 de unităţi.

Jason Isbell and The 400 Unit au pătruns în top 10 pe locul al nouălea cu albumul „Reunions”, vândut în a doua săptămână de la lansare în 35.000 de unităţi. În urmă cu o săptămână, albumul muzicianului country a fost disponibil doar în variantă CD şi vinil.

„Reunions” este al treilea album al lui Isbell care ajunge în top 10, după „The Nashville Sound” (locul 4, în 2017) şi „Something More Than Free” (locul 6, în 2015).

Poziţia a zecea în Billboard 200 a fost ocupată de „Good Intentions” al rapperului NAV, care a coborât nouă locuri, după a doua săptămână, în care a fost vândut în mai puţin de 35.000 de unităţi.

Billboard 200 clasifică cele mai populare albume din Statele Unite pe parcursul unei săptămâni, pe baza consumului multimetric, care include vânzarea de copii fizice ale discurilor, single-urilor (10 cântece înseamnă un album) şi activitatea online (1.500 de accesări sunt egale cu un album). Mai nou, sunt incluse accesările audio şi video on demand din YouTube, precum şi vizualizările video de pe Apple Music, Spotify, Tidal şi Vevo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.