La mai puţin de un an după ce actorul Will Smith l-a pălmuit pe actorul de comedie Chris Rock pe scena galei Oscar, Academia Americană de FIlm, responsabilă de eveniment, a revenit asupra gestionării incidentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu ocazia unui eveniment, desfăşurat luni în prezenţa a aproape 200 de nominalizaţi la cursa statuetelor, preşedinta Academiei, Janet Yang, şi-a exprimat dorinţa de a întoarce pagina acestei controverse „fără precedent” şi de a „învăţa din ea”.

 

„Ceea ce s-a întâmplat pe scenă a fost complet inacceptabil. Şi răspunsul organizaţiei noastre a fost inadecvat”, a spus ea.

„Am învăţat lecţia că Academia trebuie să dea dovadă de transparenţă şi responsabilitate totală în acţiunile sale, mai ales în perioade de criză. [...] Ne angajăm să menţinem cele mai înalte standarde în timp ce operăm schimbările pe care vrem să le vedem în industria noastră”, a adăugat ea. 

Pe 28 martie 2022, în mijlocul ceremoniei Oscar, când Chris Rock, pe scenă, tocmai făcuse o glumă despre tunsoarea Jadei Pinkett Smith, Will Smith s-a ridicat şi l-a pălmuit pe acesta, pe scenă, înainte de a striga: „Nu pronunţa numele soţiei mele cu gura ta nenorocită!”.

După incident, Will Smith a revenit pe scenă pentru a accepta premiul pentru „cel mai bun actor” cu rolul din „The Williams Method”. Apoi a fost interzis de la toate ceremoniile timp de 10 ani, după ce a demisionat din Academie.

În această vară, actorul i-a cerut scuze public lui Chris Rock mai întâi pe Instagram şi apoi într-un videoclip în care a spus că „atitudinea sa este inacceptabilă”.

De atunci, Will Smith a început reabilitarea sa în industrie cu filmul „Emancipation”, regizat de Antoine Fuqua, şi lansat în decembrie. O întoarcere considerată prematură de unii critici. 

În timpul campaniei de promovare a lungmetrajului, actorul a asigurat că îi înţelege pe spectatorii care nu sunt pregătiţi să-l revadă în curând pe ecran, după incident. 

„Înţeleg perfect. Dacă cineva nu este pregătit, îl voi respecta în totalitate şi îi voi da libertatea de a nu mai vrea să mă mai vadă”, a asigurat acesta în cadrul unui interviu acordat jurnalistului american Kevin McCarthy.

Cea de-a 95-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc duminică, 12 martie, la Dolby Theatre de la Ovation Hollywood, gazdă fiind Jimmy Kimmel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.