Pierre Marcolini, ciocolatier belgian, a fost desemnat de un juriu format din reporteri independenţi drept cel mai bun cofetar din lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 56 de ani, Marcolini a câştigat premiul instituit de World Pastry Stars, organizaţie cu sediul în Italia alcătuită din bucătari patiseri şi ciocolatieri din Franţa, Elveţia şi Japonia, între altele.

Recunoscut pentru stilul minimalist, bomboanele din ciocolată făcute de Marcolini au devenit, cu timpul, cadouri de lux, unele dintre cutii fiind vândute pentru mai mult de 100 de euro. În plus, el pregăteşte torturi, prăjituri macarons, îngheţată şi dulceţuri. Deţine buticuri în mai multe ţări, între care Germania şi China.

Născut în Charleroi, Pierre Marcolini a pus bazele primei sale afaceri, în Bruxelles, în urmă cu 25 de ani.

Belgia găzduieşte peste 200 de firme care fabrică ciocolată şi mai mult de 2.000 de magazine şi muzee dedicate ciocolatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.