Pianul folosit la înregistrarea albumului „The Works” lansat de Queen în 1984 a fost vândut la licitaţie sub valoarea maximă estimată, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instrumentul a fost folosit de trupa engleză atât în studio, cât şi în concerte din anii 1980. El a ajuns apoi în posesia grupului galez The Alarm, care l-a utilizat în turnee timp de trei ani, înainte de a fi montat în studioul de înregistrări al solistului Mike Peters.

Pianul electric Kawai EP 308 a fost vândut la Gardiner Houlgate în Corsham, împreună cu alte instrumente şi echipament muzical.

Valoarea pianului a fost estimată între 10.000 şi 20.000 de lire sterline. În final, el a fost vândut pentru 11.500 de lire sterline.

„Anul acesta este a 40-a aniversare a The Alarm. Este o bună ocazie să împrospătăm tot de facem. O parte din echipamentul nostru e expirat şi avem nevoie să recâştigăm nişte spaţiu”, a spus Peters înaintea licitaţiei.

Pianul nu este singura legătură a trupei cu Queen - galezii au cântat în deschiderea grupului englez în două concerte pe Wembley în seria din 1986, „The Magic Tour”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.