Peliculele „The Rider”, de Chloé Zhao, şi „Certain Women”, de Kelly Reichardt, fac parte din selecţia American Independent Film Festival, care va avea loc la Bucureşti în perioada 27 aprilie - 3 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apreciat de critici şi premiat la Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes anul trecut, „The Rider” este portretul lui Brady, fost călăreţ de rodeo şi, acum, îmblânzitor de cai, care se reface după un accident.

Cu actori neprofesionişti în distribuţie şi inspirându-se din povestea lui Brady Jandreau, filmul lui Zhao a câştigat premiul C.I.C.A.E. la Cannes şi a fost prezentat în peste 40 de festivaluri internaţionale de film, printre care Telluride, Toronto, Sundance şi Sarajevo.

Acţiunea „Certain Women” (2016), de Kelly Reichardt, are loc într-un oraş mic din statul Montana. Laura Dern joacă rolul unei avocate nemulţumită de viaţa ei personală şi se confruntă cu o dilemă morală legată de unul dintre clienţii săi. Michelle Williams o interpretează pe Gina, soţie şi mamă prinsă într-un moment dificil al căsniciei sale. Kristen Stewart joacă rolul unei profesoare de Drept, iar Lily Gladstone are o fermă în oraş. 

American Independent Film Festival este singurul festival din România dedicat cinematografiei independente americane.

Festivalul, ajuns la a doua ediţie, i-a avut anul trecut ca oaspeţi pe Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, iar anul acesta - pe Sebastian Stan, actor american de origine română.

Proiecţiile din festival vor avea loc la Cinema Pro şi la Cinema Muzeul Ţăranului.

Biletele pot fi achiziţionate pe Eventbook.ro şi în reţeaua Eventbook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.