Paul McCartney a explicat, marţi, pentru BBC Radio 4 că a folosit inteligenţa artificială pentru a înregistra un cântec nelansat al formaţiei The Beatles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Tocmai l-am terminat şi va fi lansat anul acesta”, a detaliat cântăreţul. 

Dacă titlul piesei nu a fost dezvăluit, ar trebui să fie o compoziţie de John Lennon din 1978 intitulată „Now and Then”, potrivit presei britanice. Pentru a integra vocea lui Lennon, inteligenţa artificială a fost folosită pentru a sintetiza vocea din fragmente de pe casetele demo vechi.

În trecut, au reapărut titlurile nelansate ale The Beatles. În 1995 şi 1996, piesele „Free as a Bird” şi „Real Love” au reprezentat primele compoziţii ale grupului apărute după 25 de ani şi de la moartea lui John Lennon în 1980. Aceste înregistrări fuseseră făcute sub conducerea lui Jeff Lynne. Producătorul a clarificat că o adaptare a „Now and Then” a fost deja încercată în acest moment.

„Cântecul avea refren, dar lipseau aproape toate versurile. Am făcut acompaniamentul, un draft pe care nu l-am terminat", explică el.

Potrivit lui Paul McCartney, George Harrison, care a murit în 2001, a fost cel care a îngropat proiectul. Prietenul său a numit melodia „deşeu” şi a refuzat să lucreze la ea.

De câteva luni, fanii grupului folosesc modele AI pentru a-i reînvia pe The Beatles. Dar de data aceasta, unul dintre membrii originali a fost cel care a condus proiectul. Paul McCartney şi Ringo Starr sunt ultimii doi membri ai formaţiei The Beatles în viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.