Un bucătar din Alba Iulia a lansat, joi, un parfum unic care poate fi folosit atât ca parfum de corp sau after-shave, dar este şi comestibil putând fi adăugat ca ingredient care să dea aromă deserturilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bucătarul Cosmin Toma şi-a lansat, joi, parfumul comestibil  în cadrul unui eveniment culinar ce se desfăşoară în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, oferind posibilitatea curioşilor să îl testeze atât pe corp, cât şi ca ingredient în mâncărurile dulci.

Cosmin Toma a declarat, joi, pentru News.ro, că parfumul denumit „Vert de Toma” are ca ingrediente lavanda, menta sălbatică şi feniculul, toate fiind puse la macerat şi preparate după o reţetă proprie.

 „Parfumul „Vert de Toma” este un parfum comestibil unic în România, care poate fi folosit atât pe corp, cât şi pe preparatele dulci ca să le dea savoare. «Vert» în limba franceza înseamnă «verde» şi face referire la culoarea verde a parfumului dată de lavanda, menta sălbatică şi feniculul folosite ca ingrediente” a mai spus Cosmin Toma.

Bucătarul a explicat că intenţionează ca de anul viitor să pună parfumul în vânzare, urmând ca acesta să fie unicul parfum comestibil comercializat în România.

Bucătarul Cosmin Toma şi-a lansat parfumul comestibil în cadrul Festivalului Alba Carolina Food Fest, eveniment ce se desfăşoară de vineri până duminică pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia. Bucătarul din Alba Iulia este recunoscut pentru mâncărurile sale excentrice, având preparate precum ciorba de burtă care poate fi mâncată cu furculiţa şi cuţitul, desertul în intestin de porc sau trandafirii muraţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.