Un număr record de producţii au fost înscrise anul acesta pentru nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj de animaţie” a premiilor Oscar 2020, a anunţat Academia americană de film, iar între ele se numără „Călătoria fantastică a Maronei”, de Anca Damian, „Toy Story 4”, „Frozen II” şi „Abominable”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din lista anunţată de 32 de filme, „The Addams Family” şi „Secret Life of Pets 2” au generat încasări importante în box office. Primul, lansat vinerea trecută, a generat 35 de milioane de dolari, iar al doilea, 46,7 milioane de dolari.

„Frozen II”, unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, urmează să fie lansat pe 22 noiembrie.

„Călătoria fantastică a Maronei” (Belgia, Franţa, România), de Anca Damian, nominalizată la categoria „lungmetraj de animaţie european” a Premiilor Academiei Europene de Film, se regăseşte în listă alături de concurentele la premiile EFA: „Buñuel en el laberinto de las tortugas” (Spania, Olanda), de Salvador Simó, „Les Hirondelles de Kaboul” (Franţa, Luxemburg, Elveţia), de Zabou Breitman şi Eléa Gobé Mévellec, şi J'ai Perdu Mon Corps" (Franţa), de Jérémy Clapin, care a fost recompensat cu marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes şi cu trofeul Cristal al Festivalului de Film de Animaţie de la Annecy.

Anul trecut, la această categorie au fost înscrise 25 de filme, în 2017, au fost 26, iar în 2016, un număr de 27 (record la acel moment), potrivit Variety.

Nominalizările vor fi anunţate pe 13 ianuarie 2020, iar cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.