O colecţie completă de 248 de plăci de skateboard, produse de marca Supreme, a fost vândută de un particular contra sumei de 800.000 de dolari în cadrul unei licitaţii online, organizată de casa Sotheby's Hong Kong, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este un record pentru o vânzare de skateboard-uri. În 2012, o planşă care i-a aparţinut skater-ului Jamie Thomas a fost cumpărată pentru 38.425 de dolari în cadrul unei sesiuni în scop caritabil, organizată de Fundaţia "Tony Hawk". 

În iunie 2018, la o licitaţie organizată de Sotheby's Hong Kong, opt plăci personalizate de artistul american Kaws au fost adjudecate contra sumei de 55.700 de dolari. 

Creată în 1994 în jurul magazinului situat în cartierul Soho din New York, marca Supreme a căpătat rapid un statut aparte, datorită plăcilor şi hainelor inspirate de moda streetwear. 

Începând cu 1998, brandul înfiinţat de designerul britanic James Jebbia a început să producă propriile plăci, în serie mică. Mai multe au fost rezultatul colaborării cu artişti, în special cu Jeff Koons, Damien Hirst sau Richard Prince, sau cu o marcă, cum a fost recent parteneriatul cu marca Louis Vuitton.

Colecţionarul Ryan Fuller din Los Angeles, care a început să achiziţioneze obiectele în 2005, a reuşit să adune 248 de plăci şi a decis să le vândă. 

Vineri, la finalul unei licitaţii online care a durat două săptămâni, colecţia a fost adjudecată pentru 800.000 de dolari, cu preţul cel mai mic estimat iniţial. 

Colecţia a inclus şi plăci branduite Vuitton, realizate special în cadrul parteneriatului cu marca şi cu o valoare de zeci de mii de dolari. "Este considerată artă", a explicat pentru AFP Noah Wunsch, responsabil cu vânzările online pentru Sotheby's. "Oamenii trăiesc cu aceste plăci". "Am observat o creştere a valorii plăcilor de skateboard în ultimii cinci ani", a continuat el, "şi vrem să facem mai mult pentru acestă categorie". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.