Ducesa de Sussex poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy, cu un voal lung de cinci metri şi cusut de mână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Nu este un voal obişnuit. Meghan "a dorit ca cele 53 de ţări ale Commonwealth să fie alături de ea în timpul ceremoniei" şi astfel Waight Keller a creat un voal împobobit cu elemente din flora fiecărei ţări care aparţin de Regatul Unit. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă de cinci metri. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată.

Stilistul vedetelor Serge Normant a fost ales pentru coafura ducesei de Sussex. Machiajul a fost realizat de makeup artistul Daniel Martin care a lucrat pentru casa Dior. 

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată.

După ceremonia de la capela St. George cei doi miri proaspăt căsătoriţi au oferit mulţimii sărutul mult-aşteptat pe scările bisericii, după care au salutat mulţimea dintr-o caleaşcă Ascot Landau.

Cuplul a fost primit cu urale la Windsor. Urmează o recepţie. 

Familia regală a României a trimis celor doi miri cadouri: brăţară şi cercei inspiraţi de "Coloana Infinitului" a lui Constantin Brâncuşi pentru Meghan Markle, precum şi butoni din aur pentru prinţul Harry. Creatoarea bijuteriilor este Malvina Cervenschi. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.