Lucrările la primele patru module de tip iglu ale noului hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac au fost deja finalizate, întrucât vremea a fost favorabilă desfăşurării proiectului. Primii vizitatori de la ”Hotel of Ice Bâlea Lac” sunt aşteptaţi să ajungă în Ajunul Crăciunului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizatorii proiectului de promovare a turismului românesc ”Hotel of Ice Bâlea Lac” au anunţat, miercuri, că lucrările de edificare a noului Hotel de Gheaţă se desfăşoară conform planurilor, iar echipa de muncitori a finalizat lucrările la primele patru module de tip iglu ale obiectivului.

”Dacă nu apar situaţii excepţionale, în câteva zile se va începe «mobilarea» camerelor cu paturile şi noptierele de gheaţă, apoi se va da startul efectuării decoraţiunilor interioare. Condiţiile meteorologice înregistrate în ultima săptămână au fost bune şi stratul de zapadă suficient de gros pentru a avansa cu lucrările la noul complex de gheaţă. De asemenea, stratul de gheaţă de pe Lacul Bâlea s-a îngroşat până la 30-35 cm, a început tăierea cărămizilor de gheaţă din Lacul Bâlea”, au arătat aceştia.

Deocamdată, planurile referitoare la deschiderea Hotelului de Gheaţă din sezonul 2022-2023 rămân neschimbate, primii vizitatori fiind aşteptaţi în Ajunul Crăciunului.

Inaugurarea oficială a acestui obiectiv este programată pentru luna ianuarie, după ce şi Biserica de Gheaţă, al doilea obiectiv din Complexul Hotel of Ice Bâlea Lac, va fi finalizată.

Potrivit sursei citate, în acest sezon, decoraţiunile interioare ale Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac vor fi realizate de celebrul sculptorul sloven Rismondo Miro, ce va avea alături câţiva colaboratori din România.

Tema aleasă pentru hotelul din acest an este Europa, fiecare cameră urmând a fi botezată după o mare capitală. De asemenea, decoraţiunile interioare vor fi inspirate de diverse simboluri ale capitalelor europene.

Una dintre atracţiile principale ale viitorului Hotel de Gheaţă va fi barul care va fi amenajat în interior. Acesta va fi amenajat într-un patrulater, iar fiecare colţ va fi marcat de câte un stâlp impunător de gheaţă. Printr-o procedură inovativă, bazată pe tehnologie laser, în interiorul fiecărui stâlp vor fi realizate imagini cu patru obiective emblematice din Europa (Turnul Eiffel – Paris, Turnul televiziunii germane – Berlin, Big Ben – Londra, casele tradiţionale verticale – Amsterdam).

Holul central al hotelului va găzdui şi un restaurant, cu mese şi scaune de gheaţă, unde vizitatorii vor putea gusta diverse preparate culinare prezentate pe platouri de gheaţă.

În această iarnă, în căldarea glaciară a Lacului Bâlea va putea fi vizitat cel de-al şaisprezecelea Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din partea de sud-est a Europei. Imaginea obiectivului din acest sezon este solista Paula Seling.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.