Netflix lansează în cinematografe, în următoarele două luni, filmul de artă "Roma", drama mexicană de familie a lui Alfonso Cuarón, westernul fraţilor Coen "The Ballad of Buster Scruggs" şi "Bird Box", filmul horror cu Sandra Bullock, regizat de Susanne Bier, potrivit Deadline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Roma" este un candidat serios la Oscar după ce a câştigat Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia şi Netflix pare să accepte faptul că dacă nu va difuza filmul în cinematografe, îi va reduce şansele în cursa pentru premiul Academiei Americane.  

Drama "Roma" a lui Alfonso Cuarón este propunerea Mexicului pentru o nominalizare la Oscar 2019. 

Anterior, Netflix a rezistat tentaţiei de a lansa filmele în cinematografe, preferând să le difuzeze simultan atât în teatre, cât şi online. Filmul "22 July" a lui Paul Greengrass, despre masacrul din 2011 de pe insula Utøya, a fost lansat în cinematografe, pe 10 octombrie, înainte de a avea premiera online. 

În timpul unei întâlniri recente a acţionarilor Netflix, a fost anunţat că "Roma" ar putea fi lansat în cinematografe în aceeaşi zi cu premiera online din decembrie, în 100 de teatre la nivel global. 

Netflix va difuza "Roma" timp de trei săptămâni în cinematografe (începând din 21 noiembrie în Statele Unite), înainte de lansarea online, stabilită pe 14 decembrie. 

"The Ballad of Buster Scruggs" va fi difuzat mai puţin - o săptămână - între premiera din cinematografele din Marea Britanie şi cea din SUA, pe 8 noiembrie, şi lansarea online pe 16 noiembrie. 

"Bird Box" intră în cinematografe pe 13 decembrie, înainte de a fi lansat online pe 21 decembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.