Muzicianul canadian Randy Bachman, autorul melodiei "American Woman" alături de trupa The Guess Who, a mers la Tokyo pentru a-şi recupera chitara furată dintr-un hotel din Toronto în 1976.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am fost devastat”, a declarat muzicianul în vârstă de 78 de ani pentru AFP. „Am scris mai multe melodii care s-au vândut milioane de euro cu această chitară (...) Era chitara mea magică. Şi când dispare brusc, magia dispare”.

Vedeta cumpărase acest model 6120 Chet Atkins, portocalie, la vârsta de 19 ani, pentru patru sute de dolari, sumă strânsă cu greu, după ce a tuns gazonul şi a spălat maşini. Artistul îşi dorise mult această chitară, petrecând ore întregi admirând-o într-o vitrină din Winnipeg (în centrul Canadei) la începutul anilor 1960, alături de prietenul său Neil Young. Instrumentul, pe care îl lega cu lanţul ca măsură de precauţie în toaletele hotelurilor în care s-a cazat în timpul turneelor ​​grupului său, i-a fost furat când l-a încredinţat pentru scurt timp unui roadie, persoană angajată să aibă grijă de echipamentul formaţiei. 

Datorită unui fan, Bachman şi-a găsit Gretsch-ul: compatriotul său William Long a analizat sute de imagini pe internet până când în 2020 a identificat instrumentul, datorită unui nod în lemn.

Detectivul amator a urmărit chitara pe site-ul web al unui magazin de muzică din Tokyo până la un muzician japonez pe nume Takeshi, care a fost văzut cântând la ea într-un videoclip postat pe YouTube în 2019. Când starea de sănătate i-a permis, Randy Bachman a putut să vină în Japonia în persoană pentru a-i oferi o chitară identică lui Takeshi şi pentru a-şi regăsi „dragostea din tinereţe”.

Cei doi muzicieni au sărbătorit momentul pe o scenă de la Ambasada Canadei din Tokyo, cântând piesa "American Woman", cunoscută şi prin cover-ul lui Lenny Kravitz din 1999.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.