Preşedintele MGM Jonathan Glickman se retrage de la conducerea companiei MGM după opt ani şi va fi înlocuit de producătorul Michael De Luca, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul Michael De Luca, nominalizat la premiile Oscar pentru "The Social Network", şi fostul director executiv al Sony şi New Line, îi va urma lui Glickman în funcţia de preşedinte al Motion Picture Group de la MGM. 

În calitate de şef, responsabilităţile lui De Luca includ supravegherea dezvoltării, producţiei şi distrubuţiei filmelor MGM, inclusiv de la Orion Pictures, pe lângă supravegherea diviziei de producţie a MGM. 

Producătorul nominalizat de trei ori la premiile Academiei, îşi va începe noul mandat anul acesta şi se va prezenta în faţa Consiliului de Administraţie al MGM. 

"Este greu de găsit un director executiv care să fie experimentat şi respectat atât în interiorul sistemului companiei, precum şi în comunitatea cineaştilor. Pasiunea incredibilă a lui Mike pentru industrie îl îndrumă în tot ceea ce face", a spus preşedintele Consiliului de administraţie al MGM Kevin Ulrich. "De-a lungul carierei sale inovatoare a creat relaţii excepţionale. El a ajutat la lansarea carierei unora dintre cele mai importante talente ale industriei, în timp ce a coordonat filme şi francize apreciate de critici, inclusiv la "Boogie Nights", "Austin Powers", "Rush Hour", "Moneyball" şi "The Social Network". Suntem nerăbdători ca Mike să preia conducerea Motion Picture Group de la MGM şi să-şi folosească talentele sale unice pentru a dezvolta celebra bibliotecă MGM". 

Glickman a primit un prim acord de producţie cu MGM, care va debuta cu viitorul film biografic "Respect", despre Aretha Franklin. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.