Starul american Marilyn Manson a fost abandonat de casa de discuri cu care colabora, după acuzaţiile de abuz făcute de actriţa Evan Rachel Wood, care i-a fost parteneră mai mulţi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wood, actriţă, cântăreaţă şi activistă, a povestit în ultimii ani că a fost victima violenţei domestice, însă luni a dezvăluit că în spatele abuzurilor suferite a stat Brian Hugh Warner, cunoscut drept Marilyn Manson.

Loma Vista Recordings, care a lansat cele mai recente trei albume ale lui Manson, a anunţat luni seară că încheie colaborarea cu acesta.

„În lumina acuzaţiilor tulburătoare făcute astăzi de Evan Rachel Wood şi alte femei care spun că Marilyn Manson le-a abuzat, Loma Vista va înceta din acest moment să mai promoveze albumul său actual. Având în vedere această evoluţie îngrijorătoare a lucrurilor, am decis să nu mai lucrăm cu Marilyn Manson la proiecte viitoare”, a fost transmis într-un comunicat, citează Variety.

Începând cu anul 2015, Manson a lansat trei albume cu casa de discuri, inclusiv „We Are Chaos” (2020). Pagina sa de prezentare a fost eliminată de pe site-ul companiei, la câteva ore după dezvăluirea făcută de Wood.

Manson nu a semnat direct cu casa de discuri. El şi-a menţinut drepturile asupra înregistrărilor şi, începând cu „The Pale Emperor” (2015), le-a licenţiat Loma Vista, care este divizie a Concord Music.

Wood a declarat în 2016, pentru revista Rolling Stone, că a fost violată în trecut şi că a fost victimă a violenţei domestice. Fiind suspectat de presă, Manson a emis toamna trecută un comunicat în care nega orice greşeală.

Luni, într-un mesaj publicat pe Instagram şi într-un comunicat transmis Vanity Fair, actriţa a spus: „Numele celui care m-a abuzat este Brian Warner, cunoscut lumii ca Marilyn Manson. A început să mă curteze când eram adolescentă şi, în mod groaznic, m-a abuzat ani. Am fost îndoctrinată şi manipulată spre supunere. Nu îmi mai este teamă de represalii, defăimare sau şantaj. Sunt aici să vorbesc despre acest om periculos şi să apelez la multele industrii care l-au susţinut, înainte de a mai distruge alte vieţi. Sunt alături de numeroasele victime care nu vor mai rămâne tăcute”.

Relaţia dintre ei a devenit publică în 2007, când actriţa avea vârsta de 19 ani, iar cântăreţul, 38. S-au logodit în 2010, iar un an mai târziu s-au despărţit.

Manson a răspuns acuzaţiilor cu un comunicat publicat luni noapte pe Instagram: „Evident, arta şi viaţa mea au fost mult timp magneţi pentru controversă, dar aceste recente acuzaţii aduse mie sunt denaturări oribile ale realităţii. Relaţiile mele intime au fost mereu complet consimţite de parteneri cu viziuni similare. Indiferent de cum - şi de ce - alţii aleg acum să prezinte eronat trecutul, acesta este adevărul”.

La începutul anului 2018, actriţa Charlyne Yi, cunoscută din serialul „House”, l-a acuzat pe Marilyn Manson că a hărţuit-o când a vizitat platourile de filmare ale producţiei în calitate de fan. Asta după ce în toamna anului 2017, Manson a anunţat că încetează colaborarea cu basistul Twiggy Ramirez, după ce acesta din urmă a fost acuzat de viol de Jessicka Addams, fosta solistă a trupei Jack Off Jill cu care a avut o relaţie.

În februarie 2018, Wood a povestit în Congresul Statelor Unite ale Americii despre experienţa pe care a trăit-o ca victimă a abuzului sexual.

În 2019, ea a creat Phoenix Act, un proiect de lege prin care este cerută extinderea termenului de prescripţie a violenţei domestice de la trei ani la cinci ani. Guvernatorul statului California, Gavin Newson, a semnat legea în octombrie 2019, iar ea a intrat în vigoare în ianuarie 2020.

Marilyn Manson este un grup rock înfiinţat în 1989 în Fort Lauderdale, oraş din statul american Florida. Liderul trupei, Brian Hugh Warner, a creat titulatura juxtapunând numele purtate de două legende complet opuse din cultura pop americană - actriţa Marilyn Monroe şi Charles Manson, liderul unui cult religios responsabil cu asasinarea actriţei Sharon Tate şi a altor persoane, la sfârşitul anilor 1960.

Marilyn Manson este un artist controversat, devenit celebru prin ţinute vestimentare şi atitudini şocante în concertele sale, iar versurile pieselor sale, care vorbesc adeseori despre sex, droguri şi violenţă, sunt încărcate de o tematică filosofică profundă şi numeroase simboluri mistice. Muzica şi atitudinea lui i-au adus numeroase probleme cu autorităţile, dar şi cu mişcările religioase şi politice, care l-au acuzat că îi îndeamnă pe tineri la violenţă şi perversitate. Albumele trupei au fost vândute în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.