Creatorul de benzi desenate din Gent Pieter De Poortere a fost solicitat să îl deseneze pe Mickey Mouse, faimosul personaj Disney. De Poortere este primul belgian care a primit o asemenea onoare. El se alătură altor opt ilustratori în această provocare, potrivit unui anunţ al Ambasadei Belgiei în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Glénat, celebra editură franceză de benzi desenate şi manga, i-a solicitat artistului să-l deseneze pe faimosul personaj animat, devenind primul belgian care are această onoare. 

De Poortere, mare fan al personajului Disney pe care l-a desenat de nenumărate ori, cu greutate în a creiona trăsăturile nasului şi urechilor. 

Directorul de creaţie de la Disney America a impus reguli stricte şi a vrut să aprobe fiecare detaliu. Violenţa nu este acceptată aşa cum sunt cunoscute filmele cu Mikey Mouse. A fost nevoie de trei încercări înainte ca scenariul lui De Poortere să fie aprobat. Chiar şi aşa, ilustratorul şi-a evidenţiat propriul stil în desenul animat.  

Creatorul de benzi desenate Pieter de Poortere, autor flamand născut în 1976, a debutat în 2001 cu personajul Dickie care a primit premiul pentru cel mai bun album de limbă neerlandeză al anului. De atunci, au apărut cinci albume cu Dickie şi seria a fost publicată în presa flamandă şi francofonă. Pieter de Poortere a fost mai întâi publicat în Franţa, în revista de BD Ferraille, înainte de a fi editat de Glénat. Astăzi, patru albume cu Dickie au apărut în colecţia "1000 Feuilles": "Le Fils d'Hitler" (2010), "Dickie à Hollywood" (2011), "Le Petit Dickie illustré" (2012) şi "Prince Dickie" (2014).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.