"Operaţiunea Hunter Killer/ Hunter Killer", un thriller hollywoodian, în care trupele americane îl salvează pe preşedintele rus pentru a împiedica un al treilea război mondial, a primit permisiunea de a rula în Rusia, după ce premiera, prevăzută pentru 1 noiembrie, a fost anulată în ultimul moment de ministerul Culturii, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Thrillerul, cu Gerard Butler în rol de căpitan a l unui submarin care încearcă să împiedice un al treilea Război Mondial după ce preşedintele rus este luat ostatic de ministerul Apărării în timpul unei lovituri de stat la Kremlin, va avea premiera joi. 

Ministrul rus al Culturii, Vladimir Medinsky, a confirmat că filmului îi va fi acordată licenţa, dar a criticat producţia. 

"Acesta este un film banal, plictisitor şi în ultimul rând stupid", a spus Medinsky, citat de mass-media ruse. "Dacă cineva va merge să-l vadă, va avea mila mea pentru două ore pierdute". 

Megogo Distribution, distribuitorul filmului, a confirmat că a primit dreptul de a-l difuza. Filmul urmează să fie lansat joi seară în 70 de cinematografe din Moscova şi în alte teatre din Rusia, deşi cifra exactă la nivel naţional nu se ştie încă. 

Adaptarea unei cărţi de George Wallace şi Don Keith, "Hunter Killer", spune povestea unui comandant de submarin american neexperimentat, constrâns să facă echipă cu o unitate a Navy Seals în apele Oceanului Arctic pentru a-l salva pe preşedintele rus. Acesta este ţinut ostatic de terorişti ruşi conduşi de ministrul Apărării, care pregăteşte o lovitură de stat şi ameninţă cu declanşarea unui al treilea război mondial.

Filmul, în care joacă Gary Oldman, ar fi trebuit să ruleze în 850 de cinematografe din Rusia.

"Compania de distribuţie nu a furnizat la timp o copie a filmului la calitatea cerută a cinematecii de stat Gosfilmofond", indicase ministerul rus al Culturii într-un comunicat pentru a justifica interzicerea distribuirii. 

În septembrie, "Hunter Killer" a fost deja interzis în Ucraina, în baza unei legi votate recent, în contextul tensiunilor ruso-ucrainene, care interzice filmele considerate glorificatoare faţă de armata rusă. 

În România, thrillerul "Operaţiunea Hunter Killer/ Hunter Killer", cu Gary Oldman, Gerard Butler, Caroline Goodall, Taylor John Smith, Michael Nyqvist în rolurile principale, a intrat în cinematografe săptămâna trecută. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.