Filmul "The Sisters Brothers/ Frères Sisters”, regizat de Jacques Audiard şi produs de Cristian Mungiu, a fost marele câştigător al premiilor Lumière 2019, trofee decernate, luni, de corespondenţii presei străine din Franţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul cu Joaquin Phoenix şi John C. Reilly, filmat parţial în România, a fost câştigător la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" şi "cea mai bună imagine" pentru Benoit Débie. 

Din distribuţia filmului fac parte actorii Joaquin Phoenix, John C. Reilly şi Jake Gyllenhaal. Filmul a fost adaptat după cartea cu acelaşi nume scrisă de Patrick de Witt, în care înfăţişează aventurile a doi ucigaşi trimişi să-l asasineze pe un cercetător care a descoperit o tehnică prin care aurul să poată fi găsit mai uşor.

Potrivit site-ului academiedeslumieres.com, Alex Lutz a fost recompensat drept "cel mai bun actor" în "Guy", film premiat de asemenea pentru muzica semnată de Vincent Blanchard şi Romain Greffe.

Élodie Bouchez a fost cea mai bună actriţă pentru rolul din "Pupille"; Ophélie Bau - revelaţia feminină pentru rolul din "Mektoub My Love", iar Félix Maritaud - revelaţia masculină pentru rolul din "Sauvage". 

Corespondenţii presei internaţionale i-au premiat pe Pierre Salvadori, Benoît Graffin şi Benjamin Charbit pentru scenariul filmului "En liberté!". 

Premiul pentru documentar a mers la "Samouni Road", de Stefano Savona, în timp ce "Dilili à Paris", de Michel Ocelot, primit premiul pentru animaţie. 

"Jusqu’à la garde", de Xavier Legrand, a fost recompensat la categoria "lungmetraj de debut" şi "Girl", de Lukas Dhont (Belgia), a primit trofeul rezervat filmelor din ţări francofone. 

Academia Premiilor Lumière, formată din 100 de corespondenţi reprezentând mai mult de 20 de ţări, a adus un omagiu special actriţei Jane Birkin şi filmului "Un bărbat şi o femeie/ Un homme et une femme", în prezenţa actriţei Anouk Aimée şi a regizorului Claude Lelouch, pentru contribuţia lor la promovarea pe plan mondial a cinematografiei franceze.  

Laureaţii au primit trofeele în formă de flamură, create de Joaquín Jiménez şi Monetăria din Paris. Premiile Lumière au fost create în 1995 de Daniel Toscan du Plantier. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.