Lungmetrajul „Eternals/ Eternii”, noua producţie a studioului Marvel, nu va fi lansată în trei ţări din Orientul Mijlociu - Arabia Saudită, Kuweit şi Qatar - din cauza unei scene în care doi bărbaţi se sărută, scrie The hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul ar urma să fie lansat pe 11 noiembrie în aceste ţări, dar acest lucru a fost anulat după refuzul Disney de a tăia scena în care apare familia formată din Brian Tyree Henry (Phastos) şi Haaz Sleiman (Ben).

„The Eternels” a fost lăudat pentru inclusivitatea sa. Sunt reprezentate toate rasele - actorul sud-coreean Ma Dong-seok şi pakistanezul Kumail Nanjiani fac parte din proiect. Liderul Eternilor este interpretat de actriţa mexicană Salma Hayek.

Homosexualitatea rămâne interzisă în ţările din Orientul Mijlociu. Se întâmplă frecvent ca filmele să fie cenzurate din cauza prezenţei personajelor homosexuale. 

La începutul lui 2020, „Tot înainte” de la Pixar a fost cenzurat în Rusia şi interzis în mai multe ţări din Orientul Mijlociu (Kuweit, Oman, Qatar şi Arabia Saudită) din cauza unei scurte referinţe la homosexualitate a unui personaj. În Rusia, replica personajului a fost cenzurată. Cuvântul „prietenă” a fost înlocuit cu unul, neutru, „parteneră”. Rusia a cenzurat deja în 2019 din motive similare filmele „Rocketman” şi „Avengers: Endgame”.

„Eternals/ Eternii” este distribuit în România de Forum Film şi a avut premiera vineri, în formatele IMAX 3D, Dolby Atmos, 4DX, 3D şi 2D.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.