Lungmetrajul „The Man Who Killed Don Quixote”, la care Terry Gilliam a lucrat în ultimii 18 ani, va putea fi lansat în ciuda conflictului legal dintre regizor şi producător, a declarat distribuitorul peliculei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmările pentru lungmetrajul „The Man Who Killed Don Quixote”, bazat pe romanul „Don Quijote”, de Miguel Cervantes, s-au încheiat în 2017, după ce proiectul a fost demarat în anul 2000 şi amânat de mai multe ori din cauza unor evenimente nefericite.

Distribuitorul francez al filmului lui Gilliam a asigurat că producţia va ajunge în sălile de cinema în ciuda conflictului dintre regizor şi producătorul Paulo Branco, care deţine drepturile pentru lungmetraj.

„Dacă riscă să prezinte filmul înainte de 15 iunie, voi solicita intezicerea acestei premiere”, a avertizat avocatul lui Branco.

Drepturile pentru acest film sunt subiectul unui proces între britanicul Gilliam şi portughezul Branco. Curtea de apel din Paris, care a examinat cazul miercuri, va da verdictul pe 15 iunie.

În ciuda acestui litigiu, pelicula poate fi lansată doar dacă Branco nu obţine interzicerea lui printr-o procedură de urgenţă, „pe care nu a solicitat-o”, a precizat Philippe Aigle, preşedinte al Océans Films Distribution.

În opinia sa, lungmetrajul ar putea fi selectat fără probleme la Festivalul de Film de la Cannes. „Aşteptăm răspunsul lor”, a mai spus el.

Potrivit lui Terry Gilliam, selecţionerii festivalului au văzut filmul şi l-au descris drept „magnific”.

„Nu poate fi distribuit un film pentru care nu sunt deţinute drepturile”, a insistat avocata producătorului, Claire Hocquet, pentru care „filmul nu poate fi exploatat, nici măcar într-un festival”, ceea ce ar fi „o promovare” a lui. „Pentru a lansa filmul este suficient ca ei să discute cu noi”.

Joi a fost lansat primul trailer al peliculei.

După primele filmări din 2000, Gilliam a cedat drepturile lui Paulo Branco şi companiei Alfama Films, care are sediul la Paris. După mai multe neînţelegeri, regizorul a intentat un proces şi cere justiţiei franceze să anuleze contractul de cesiune a drepturilor. În mai 2017, Tribunalul din Paris s-a pronunţat în acest caz în favoarea producătorului, deşi a respins cererea lui de blocare a filmărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.