„Film Stars Don’t Die in Liverpool”, regizat de Paul McGuigan, cu Annette Bening şi Jamie Bell în rolurile principale, va fi prezentat în premieră în România în deschiderea celei de-a 27-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film DaKINO, pe 18 aprilie, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nominalizat la premiile BAFTA 2018 pentru „cea mai buna actriţă în rol principal” - Annette Bening, „cel mai bun actor în rol principal” - Jamie Bell, şi „cel mai bun scenariu adaptat” - Matt Greenhalgh, filmul urmăreşte ultimii ani din viaţa actriţei Gloria Grahame, o divă a filmelor noir din anii '40-'50, câştigătoare a unui premiu Oscar pentru rol secundar în filmul „The Bad and The Beautiful” al lui Vincente Minnelli, în anul 1953, după ce a mai fost nominalizată pentru rol secundar în 1948, pentru „Crossfire”, de Edward Dmytryk.

Filmul este bazat pe memoriile actorului Peter Turner, apărute în 1987, care joacă de asemenea în film.

Publicul o va putea vedea pe Gloria Grahame la DaKINO şi în „The Man Who Never Was”, regizat de Ronald Neame, prezentat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 1956 şi recompensat cu premiul pentru „cel mai bun scenariu” - Nigel Balchin - la BAFTA 1957.

Festivalul DaKINO va prezenta anul acesta 27 de filme în cadrul competiţiei de scurtmetraje,  selecţia aparţinând criticilor de film Ionuţ Mareş, Cristi Mărculescu şi George Mihalcea.

Competiţia de scurtmetraje va fi prezentată publicului, la Arcub, pe 19, 20 şi 21 aprilie şi, în reluare, într-o proiecţie maraton, pe 22 aprilie, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Juriul DaKINO 2018 este prezidat de directorul de imagine şi regizorul Adrian Silişteanu, căruia i se alătură Asja Krsmanović, programator al Festivalului de Film de la Sarajevo, Gabriela Albu, coordonator al Cinema Muzeul Ţăranului, actorul Alec Secăreanu şi regizorul iranian Ali Asgari.

Juraţii vor acorda, pe 22 aprilie, în cadrul galei de închidere a festivalului Trofeul DaKINO 2018 pentru cel mai bun scurtmetraj, premiul pentru „cea mai bună regie”, pentru „cel mai bun scenariu”, dar şi premii speciale ale Juriului. În cadrul aceleiaşi gale, în urma voturilor primite de la spectatori, va fi acordat şi Premiul publicului.

DaKINO 2018, care va avea loc la Arcub şi Cinema Muzeul Ţăranului, este organizat de Asociaţia FAMart şi Fundaţia DaKINO, cu sprijinul Primăriei Capitalei prin Arcub şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.