Creaturi imaginare inspirate din natură şi din producţiile ştiinţifico-fantastice vor fi vedetele unui spectacol de lumini, ce vor fi proiectate pe clădirea Operei din Sydney, vineri seară, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroase desene, colorate şi în mişcare, vor ilumina legendarele ”pânze” ce fac parte din arhitectura sediului Operei din Sydney, în deschiderea unui festival al luminilor organizat în fiecare an - Vivid Sydney.

”Fiecare creatură reprezintă o emoţie diferită”, a spus Ash Bolland, regizor de videoclipuri muzicale şi reclame TV, care a creat acest show.

”Se bazează pe ideea transformării clădirii Operei într-o entitate vie, care respiră”, a adăugat el.

Show-ul de lumini conceput de Ash Bolland, denumit ”Audio Creatures”, va include o coloană sonoră creată de producătorul muzical brazilian Amon Tobin.

Desenele conceptuale create de Ash Bolland au fost realizate pe computer. Grafica acestora a fost completată de o companie specializată în producţii de animaţie.

La fel ca la ediţiile precedente, spectatorii sunt aşteptaţi în număr mare în portul din Sydney - şi în alte zone adiacente acestuia - pentru a asista la popularul festival australian.

Festivalul Vivid Sydney 2017 va avea loc în perioada 26 mai - 17 iunie şi va include numeroase instalaţii artistice şi muzicale.

Atunci când festivalul a fost lansat, în urmă cu nouă ani, ediţia inaugurală a atras peste 200.000 de spectatori. Ediţia din 2016 a atras peste 2,3 milioane de spectatori, care au adus economiei locale venituri de 110 milioane de dolari australieni (82 de milioane de dolari americani).

În acest an, printre celelalte instalaţii incluse în festival se vor afla un mural street-art realizat în centrul oraşului şi sculpturi uriaşe reprezentând plante de floarea soarelui, expuse în Royal Botanic Garden. La Taronga Zoo din Sydney, vizitatorii vor putea să admire lampioane supradimensionate, realizate sub forma unor diavoli tasmanieni şi crocodili, dar şi a unui rechin cu lungimea de 20 de metri.

În centrul oraşului a fost amenajată o instalaţie ce funcţionează ca o iluzie optică, imitând o gaură uriaşă în asfalt, circulară, decorată cu lumini strălucitoare, ce amintesc de celebrele aurore australe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.