Concerte Goran Bregović, Timpuri Noi şi Coma, festival Rockstadt indoor la Braşov şi Rokolectiv la Bucureşti, Buttering Trio şi Jojo Mayer în seria Jazz Nouveau, şi Gregory Porter, din nou în România, se numără printre evenimentele muzicale ale lunii aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" va susţine, pe 1 aprilie, de la ora 18.00, Concertul extraordinar de Paşte, la Ateneul Român. Evenimentul reprezintă o tradiţie a corului, desfăşurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

Goran Bregović va susţine spectacolul „Three Letters From Sarajevo”, la Sala Palatului, pe 2 aprilie, de la ora 20.00. Invitată va fi trupa Bosquito, care va cânta în deschiderea concertului.

Timpuri Noi, formată din Dan Iliescu - chitară şi voce, Felix Sfura - tobe şi Silviu Sanda - bas, va urca pe scena Hard Rock Cafe, pe 4 aprilie, de la ora 21.30.

În perioada 5 - 7 aprilie, la Braşov, va avea loc Rockstadt Indoor Fest, la Kruhnen Musik Halle. Trupele invitate sunt Samael, Ihsahn, Flesghod Apocalypse, Grave, Memoriam, Deez Nuts şi Dordeduh.

Trupa bucureşteană Coma va lansa un single la clubul Control, pe 11 aprilie, de la ora 20.00. În deschidere vor cânta Rrichterinvoid şi Familia Jeff.

Spectacolul „Lord of the Dance - Dangerous Games", produs de coregraful Michael Flatley, va avea două reprezentaţii, pe 13 aprilie, la Sala Palatului, de la ora 17.30 şi de la ora 20.30.

Daniel Cavanagh, membru fondator şi chitarist al trupei Anathema, va susţine un concert acustic, pe 15 aprilie, de la ora 21.30, la Hard Rock Cafe, în care va interpreta compoziţii care au fost înregistrate solo.

Pe 19 aprilie, trupa metal Dark Tranquillity va concerta la club Quantic, în cadrul turneului „Atoma”. În aceeaşi zi va începe festivalul Jazz in Church, la Biserica Luterană, dar şi Rokolectiv, la clubul Control, Apollo 111 şi Scena9, care vor avea loc până pe 22 aprilie.

Cântăreţul şi compozitorul suedez Jay-Jay Johanson va concerta la clubul Control, pe 19 aprilie, de la ora 21.00.

Pe 20 aprilie, de la ora 19.30, violonistul Edvin Marton va prezenta la Sala Palatului „Stradivarius Concert Show”, iar cântăreţul soul Gregory Porter va reveni la Bucureşti, pe 22 aprilie, când, la Sala Palatului, va prezenta piese de pe cel mai recent album, „Nat King Cole & Me”, lansat în 2017.

Grupurile Iordache (România) şi Buttering Trio (Germania-Israel) vor concerta, în cadrul seriei Jazz Nouveau, pe 16, respectiv 23 aprilie, la clubul Control.

Pe 30 aprilie, de Ziua Internaţională a jazz-ului, în acelaşi spaţiu, va concerta Jojo Mayer/ Nerve. Considerat unul dintre cei mai inovatori baterişti din lume, elveţianul stabilit la New York este faimos pentru integrarea în jazz a influenţelor drum and bass şi jungle. Tehnica i-a adus în 2014 includerea de către Modern Drummer Magazines pe lista 50 Greatest Drummers of All Time. La vârsta de 18 ani, Jojo Mayer cânta deja cu legendele jazz-ului Dizzy Gillespie şi Nina Simone, iar în 1997 a format grupul Nerve.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.