Compozitorul Michel Legrand, premiat cu trei statuete Oscar şi creatorul coloanei sonore a filmelor "Umbrelele din Cherbourg" şi "Domnişoarele din Rochefort", a murit la Paris, la vârsta de 86 de ani, a anunţat sâmbătă, agentul său de presă, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cursul unei cariere de peste 50 de ani care i-a adus renume mondial şi trei premii Oscar pentru muzica de film, compozitorul a lucrat cu unii dintre cei mai mari artişti, de la Ray Charles la Orson Welles, Jean Cocteau, Frank Sinatra,  Charles Trenet şi Édith Piaf.

Mai întâi, acompaniator şi aranjor pentru cântăreţi, Michel Legrand a început să compună muzică de film în anii 1960, odată cu apariţia noului val în cinematografie, lucrând pentru Agnès Varda, Jean-Luc Godard şi mai ales pentru Jacques Demy.

În afară de muzica pentru "Umbrelele din Cherbourg/ Les Parapluies de Cherbourg" şi "Domnişoarele din Rochefort/  Demoiselles de Rochefort", care au lansat comedia muzicală franceză, el a realizat-o şi pe cea pentru "Piele de măgar/ Peau d'âne", în regia lui Jacques Demy.

Michel Legrand a compus muzica pentru o versiune scenică a "Peau d'âne", aflat pe afiş din noiembrie 2018 la Teatrul Marigny din Paris.

Ar fi trebuit să susţină concerte la Paris în aprilie.

Michel Legrand a obţinut trei premii Oscar, pentru cântecul "Les Moulins de mon cœur", de pe coloana sonoră a filmului "Afacerea Thomas Crown" din 1969, apoi pentru "Vara lui '42/ Un été 42" (1972) şi "Yentl" (1984).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.