The Walt Disney Company va suspenda toate afacerile în Rusia, ca urmare a „invaziei neprovocate din Ucraina”, potrivit unui purtător de cuvânt, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, gigantul media şi de divertisment anunţa planuri de a opri lansările de noi filme în Rusia, dar acum compania face paşi către închiderea operaţiunilor în această ţară. 

Disney are mai multe canale de linie şi mărci de produse de consum în toată Rusia, precum şi un port de croazieră situat în Sankt Petersburg.

„Având în vedere atacul necruţător asupra Ucrainei şi escaladarea crizei umanitare, luăm măsuri pentru a întrerupe toate celelalte afaceri din Rusia. Acest lucru include conţinut şi licenţă de producţie, activităţi Disney Cruise Line, revista National Geographic şi tururi, producţii de conţinut local şi canale liniare”, a transmis purtătorul de cuvânt. „Unele dintre acele activităţi de afaceri le putem şi le vom întrerupe imediat. Altele - precum cum ar fi canale liniare şi anumite licenţe pentru conţinut şi produse - vor dura timp având în vedere complexitatea contractuală”. 

Comunicatul Disney subliniază că personalul din Rusia va continua să fie angajat.  

„Chiar dacă întrerupem aceste afaceri, rămânem angajaţi faţă de colegii noştri dedicaţi din Rusia, care vor rămâne angajaţi. Şi continuăm să lucrăm cu partenerii noştri din ONG-uri pentru a oferi ajutor urgent şi alte asistenţe atât de necesare refugiaţilor”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.