Cineastul francez Jean-François Laguionie va primi trofeul Cristal d’honneur la Festivalul internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, care debutează luni şi se va încheia sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laguionie îşi va prezenta, marţi, în cadrul festivalului, cel mai recent film, „Le Voyage du Prince”, realizat împreună cu Xavier Picard, în care continuă să exploreze lumea prezentată în lungmetrajul „Le château des singes” (1999).

Supranumită „o fabulă filozofică”, filmul va fi lansat în cinematografe în luna decembrie.

„Suntem foarte mândri să oferim în avanpremieră publicului de la Annecy noul film pe care Jean-François Laguionie l-a realizat împreună cu Xavier Picard”, au transmis Armelle Glorennec, producător şi CEO, şi Eric Jacquot, preşedinte al Blue Spirit, studiourile în care a fost creată animaţia. „Şi suntem extrem de fericiţi să fim alături de el mai ales în anul în care acest prestigios festival a decis să onoreze acest autor talentat pentru care am avut plăcerea de a produce două filme”.

Laguionie, în vârstă de 79 de ani, a fost recompensat la Annecy cu Marele premiu în 1965, pentru „La demoiselle et le violoncelliste”, şi cu Premiul presei, în 1985, pentru „Gwen, le livre de sable”. În 2012, a participat în competiţie cu „Le tableau”.

În 1978, cineastul a fost premiat cu Palme d'Or pentru scurtmetrajul de animaţie „La traversée de l'Atlantique à la rame”, care i-a adus şi un premiu César.

Lungmetrajul lui „Louise en hiver” (2016) a fost nominalizat într-o secţiune a Festivalului de la San Sebastián, la European Film Awards şi la premiile Lumiére.

Anul trecut, la Annecy, cineastul american Brad Bird a fost recompensat cu trofeul Cristal d’honneur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.