Chitara folosită de muzicianul american Bob Dylan în primul lui turneu electric, întreprins în 1966, va fi scoasă la licitaţie şi ar putea fi vândută pentru până la 600.000 de dolari, potrivit Rolling Stone.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitara Fender Telecaster pentru care Dylan a folosit-o în turneul întreprins cu trupa sa, Hawks (redenumită The Band), va fi licitată pe 19 mai, la casa Julien.

Potrivit casei de licitaţii, instrumentul ar putea fi adjudecat unei sume cuprinse între 400.000 şi 600.000 de dolari. O parte din bani va merge către American Indian College Fund.

Muzicianul american a folosit chitara pe parcursul anilor 1960 - 1970, iar Robbie Robertson, solist şi chitarist al The Band, a rămas în posesia ei.

Instrumentul a suferit unele modificări de-a lungul timpului. În 1970, Robertson i-a schimbat culoarea. El a fost folosit pentru înregistrarea unor albume Dylan, inclusiv „Blonde on Blonde” şi „The Basement Tapes”, iar Robertson a folosit-o pentru înregistrările la albumele „Music From Big Pink” şi „The Band”.

El a folosit-o şi în timpul concertului Band de la festivalurile Woodstock şi Isle of Wight. Între muzicienii care au cântat pe acest Fender Telecaster se numără Eric Clapton, Georeg Harrison şi Levon Helm.

Înaintea licitaţiei „Music Icons” de la Hard Rock Cafe din New York, casa de licitaţii va organiza o expoziţie a loturilor, între 14 şi 18 mai.

În 2013, o chitară Stratocaster care i-a aparţinut lui Bob Dylan şi pe care a folosit-o la Newpork Folk Festival în 1965 a fost vândută la o licitaţie pentru 965.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.