Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală recent renovată, îşi deschide larg porţile pentru cea de a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024), anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domeniul de lângă Cluj-Napoca va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica.

Marţi, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeţii sunt aşteptaţi la o seară care va include un tur al castelului, un concert al Ansamblului de violoncele PlaCello şi proiecţia celui mai recent film în care joacă Sir Anthony Hopkins – „O viaţă remarcabilă / One Life” (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Construit în secolul XVIII, Castelului Bánffy din Răscruci şi-a recăpătat strălucirea anul acesta în urma unor ample lucrări de restaurare şi conservare. Castelul este înconjurat de un parc cu un lac cu ponton. La sosire, oaspeţii vor fi invitaţi la un tur al castelului apoi vor petrece o seară în aer liber, bucurându-se de parcul unde vor putea găsi băuturi, gustări, produse locale, dar şi jocuri pentru copii şi adulţi.

Evenimentul va continua cu un concert al Ansamblului PlaCello, din care fac parte unii dintre cei mai talentaţi violoncelişti ai ţării - Răzvan Suma, Ella Bokor, Ştefan Cazacu şi Mircea Marian. Ansamblul PlaCello propune publicului proiectul UVERTURA, un concept cu o idee repertorială unică: artiştii interpretează uverturi ale celor mai mari compozitori ai lumii precum Tchaikovsky, Mozart, Rossini, Verdi, Händel şi Charpentier. În plus, muzicienii vor interpreta şi aranjamente jazz şi rock.

După concert, publicul va fi invitat la premiera celui mai nou film în care joacă Sir Anthony Hopkins. În „O viaţă remarcabilă / One Life” (r. James Hawes, Marea Britanie, 2023), Hopkins interpretează rolul unui bărbat care, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a salvat aproape 600 de copii, preponderent evrei, din Cehoslovacia ocupată de nazişti, dar care a trăit tot timpul apăsat de povara celor pe care nu i-a putut salva în acei ani negri. O emisiune TV din anii '80 îi va schimba destinul. Din distribuţie mai fac parte Helena Bonham Carter şi Lena Olin. Filmul este inspirat din viaţa lui Sir Nicholas 'Nicky' Winton.

Programul serii:
18:00 – 19:30 – Sosirea participanţilor şi turul castelului
18:00 – 20:30 – Activităţi în parcul castelului
20:30 – 21:30 – Concert PlaCello
21:45 – 23:35 – Proiecţie film

Parcarea în zona Castelului Bánffy este limitată, astfel că organizatorii recomandă transportul cu autocarele tur -retur pe care festivalul le va pune la dispoziţia participanţilor. Acestea vor pleca de la Iulius Mall Cluj în intervalul 17:30 – 19:00. Returul spre Cluj-Napoca va începe la finalul proiecţiei de film. Preţul călătoriei nu este inclus în preţul biletului de participare la eveniment şi se va achita separat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.