Cântăreaţa engleză Dua Lipa a călătorit săptămâna aceasta cu UNICEF în Liban pentru a se întâlni cu tineri şi copii care au fost forţaţi să îşi părăsească Siria natală din cauza conflictului ce a început acolo în urmă cu opt ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Liban se află peste 1 milion de refugiaţi sirieni, dintre care jumătate sunt copii care, în majoritate, nu beneficiază de condiţii sanitare şi de educaţie adecvate.

Artista premiată cu Grammy a discutat cu tinerii despre obstacolele pe care trebuie să le înfrunte şi a vizitat mai multe proiecte educaţionale.

În plus, Dua Lipa a ajuns şi în tabăra palestiniană Burj el Barajneh, unde a petrecut timp cu copiii sirieni şi palestinieni care primesc sprijin psihologic.

„Este ceva personal”, a spus cântăreaţa în vârstă de 23 de ani, ai cărei părinţi, albanezi din Kosovo, au părăsit Balcanii la începutul tulburilor ani 1990. „Părinţii mei au părăsit o regiune distrusă de război şi şi-au construit o viaţă într-un nou loc. Şi fiecare dintre copiii refugiaţi pe care i-am întâlnit are părinţi ca ai mei, care au încercat să ia cea mai bună decizie pentru familiile lor”, a transmis ea într-un comunicat citat de Billboard.

Cântăreaţa a mai spus că se simte norocoasă că a primit o şansă, „mai ales dintr-o familie de imigranţi”, să se nască în Marea Britanie şi să îşi poată trăi visul. „Simt că orice copil trebuie să aibă această ocazie. Să poată fi într-un loc în care să crească şi să fie cea mai bună versiune a lui”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.